Luksuriøs Premier Cru fra Santenay
Chardonnay-druen florerer over hele verdenen, men det er dog Bourgogne, som både er hjemstedet for druen, men også den region, som fremstiller de mest hædrede varianter af den.
Côte de Beaune er stedet for Chardonnay, hvor prestigefyldte appellationer som Meursault, Chassagne-Montrachet og Puligny-Montrachet skaber de mest dyrebare vine. Nabo-appellationen til Chassagne-Montrachet er Santenay, og er en vigtig aktør i Côte de Beaune, hvor vinene laves i en kraftig og rustik stil samtidig med, at de er elegante og fornemme – nøjagtig som denne Premier Cru fra Morin Père & Fils!
Vinens karakter:
Denne Santenay har en lysgul farve med grønne refleksioner. Duften er meget elegant, og byder på aromaer af hvide blomster og mineralske noter samt et delikat fadpræg.
Smagen er livlig og frisk med en flot struktur og delikate smagsnuancer. Her er der saftig citrus, akacieblomt og mineralske noter. Denne Santenay er meget karakterfuld, raffineret, velafbalanceret og rig med en meget lang afslutning.
Hvad er vinen velegnet til?
Vinen er perfekt til grillet eller røget laks og også lækker som aperitif.
Serveringstemperatur: 14 grader.
Sådan er vinen fremstillet:
Vinen er fremstillet på 100% håndhøstet Chardonnay. Ved ankomsten til kælderen presses druerne straks ved et moderat tryk på 0,2 bar for at udtrække den bedste most. Mosten bundfælder i temperaturregulerede ståltanke i 12 timer.
En omstikning adskiller bundfaldet fra den klare most. Derefter gærer mosten i tønder, hvor der anvendes udvalgt gær og ingen chaptalisering. Modningsprocessen varer 10 måneder og foregår 100% i tønder, hvor 30% af dem er nye.
Om producenten:
Maison Morin Père & Fils blev grundlagt af Claude Morin i 1822. Vinhuset har hjemme i Nuits-Saint-Georges-regionen i Bourgogne. I dag er Morin vidt berømt - både for deres vine og deres Marc de Bourgogne. Selve kælderen på vingården er fra det 18. århundrede, og den er i sig selv en meget populær seværdighed for vinturister.