Elegant og kompleks Saint-Romain Rouge
Beskyttet af spektakulære klipper er Saint-Romain den højest beliggende appellation i Côte de Beaune (mellem 280 og 400 meter over havets overflade). Saint-Romain, som oprindeligt blev præsenteret som en vin fra Hautes-Côtes de Beaune, fik sin egen appellation i 1947. Appellationen dækker omkring 97 hektar vinmarker, heraf 70 hektar for de grønne druer. Vinmarkerne ligger på et skrånende sted hvor de drager fordel af fremragende jordbundsforhold.
Vinens karakter:
Vinen har en intens rubinrød farve, og dens duft fremkalder små røde hindbær og kirsebær. Smagen er elegant og fløjlsagtig med en delikat frugtig finish.
Hvad er vinen velegnet til?
Passer perfekt til lyst kød og fjerkræ i lette saucer. Kalvekød (stuvet eller stegt som koteletter) er også et godt match. Kan også drikkes til milde og cremede oste.
Serveringstemperatur cirka 13-15 grader. Kan gemmes i op til 5 år fra høståret.
Sådan er vinen fremstillet:
100% Pinot Noir. Druerne håndsorteres og presses let inden mosten får lov at gære langsomt på træfade med jævnlige omrøringer. Vinen lagrer i alt cirka 12 måneder på egetræstønder, inden den tappes på flaske.
Om producenten:
Maison Morin Père & Fils blev grundlagt af Claude Morin i 1822. Vinhuset har hjemme i Nuits-Saint-Georges-regionen i Bourgogne. I dag er Morin vidt berømt - både for deres vine og deres Marc de Bourgogne. Selve kælderen på vingården er fra det 18. århundrede, og den er i sig selv en meget populær seværdighed for vinturister.