Frugtig og saftig Pinot fra Rully
Rully er en ikonisk appellation i det nordlige Côte Chalonnaise. Her er 70% af produktionen rødvin, som fremstilles i en let stil med lave tanniner. Typisk for Rully er også, at man blot anvender beskedne mængder egetræsfad, hvilket fremhæver frugten og giver en mere saftig karakter til Pinot Noir-vinen.
Prøv en klassiker fra Morin Père & Fils og få øjnene op for de langt mere prisvenlige varianter fra det sydlige Bourgogne!
Vinens karakter:
Vinen har en flot rubinrød farve og en behagelig duft af røde bær, såsom hindbær. Smagen er harmonisk og forførende, og præges af røde frugter, friskhed og en meget flot struktur.
Hvad er vinen velegnet til?
Ideel til stegt kalv, fjerkræ og grillet lyst kød. Prøv den også til kyllingesalat og velsmagende ost.
Serveringstemperatur: 14-16 grader.
Sådan er vinen fremstillet:
Vinen er lavet på 100% Pinot Noir, som høstes i hånden. Der sker først en koldmaceration i 4 dage ved 8-10 grader. Derefter begynder den alkoholiske gæring med udvalgte burgundiske gærstammer.
Der foretages nedtrædning af druekvaset to gange dagligt. Macerationen varer sammenlagt ca. 18 dage. Modningen sker på 100% franske egetræsfade i 12 måneder. Aftapningen foregår efter en let slutfiltrering.
Om producenten:
Maison Morin Père & Fils blev grundlagt af Claude Morin i 1822. Vinhuset har hjemme i Nuits-Saint-Georges-regionen i Bourgogne. I dag er Morin vidt berømt - både for deres vine og deres Marc de Bourgogne. Selve kælderen på vingården er fra det 18. århundrede, og den er i sig selv en meget populær seværdighed for vinturister.