Morin - Pommard
Morin - Pommard

Pommard - Bourgogne-vinen der rummer alt!


Pommard  ligger mellem Beaune og Volnay, der hvor Côte de Beaune drejer let mod Autun. Så tidligt som middelalderen var vinene fra Pommard allerede meget velkendte - og samtidigt den vin, som alle andre blev sammenlignet med. I dag dækker vinmarkerne 341 hektar land i 240-380 meter over havets overflade. Vinmarkerne vender alle mod øst eller sydøst. Jordbunden i Pommard er en blanding af jernrig kalksten og en skiftende procentdel af ler.

Vinens karakter:

Farven er dyb mørkerød med brunlige nuancer. Duften er meget ekspressiv med brombær, blåbær, kirsebær og moden blomme. Vinen har med alderen også udviklet aroma af læder, chokolade og peber. Smagen er fyldig og har en imponerende længde. Der er stadig rigtig god livlighed i vinen, hvilket tyder på et stort lagringspotentiale. Frugten er flot integreret med fadprægede tanniner.

Hvad er vinen velegnet til?

Vinen er et forrygende match til braiseret eller stegt fjervildt, oksekød eller lam. Også eventyrlig lækker til en god fyldig ost som eksempelvis Comté.

Serveringstemperatur cirka 14-16 grader. Vinen kan gemmes i op til 10 år fra høståret.

Sådan er vinen fremstillet:

100% Pinot Noir. Druerne håndplukkes, sorteres, knuses og afstilkes. Derefter lagrer vinen i cirka 15 dage på rustfrie ståltanke og til sidst lagres den i egetræstønder i cirka 15 måneder.

Om producenten:

Maison Morin Père & Fils blev grundlagt af Claude Morin i 1822. Vinhuset har hjemme i Nuits-Saint-Georges-regionen i Bourgogne. I dag er Morin vidt berømt - både for deres vine og deres Marc de Bourgogne. Selve kælderen på vingården er fra det 18. århundrede, og den er i sig selv en meget populær seværdighed for vinturister.
Vis mere
Vis mindre

Morin - Pommard

429,00
   På lager
Antal
Alc %12,5%
LandFrankrig
OmrådeBourgogne
VinhusMorin Père & Fils
Årgang2017
DruerPinot Noir
SmagsretningFyldig
Tør
Kompleks
Jordbundspræget
Velegnet tilSmagfulde oste
Fuglevildt
Oksekød
Flaskestørrelse75 cl.
TypeRødvin
VarenummerP11010417