En fransk Pinot Noir med charme
Prisen er lav på denne Pinot – men du får stadig en vin med charme fra sydfranske Pinot Noir-druer fra jord med ler, kalk og sandet ler ved 200-400 meters højde. Det giver frugt, finesse og et lille strejf af hav og sol. Her er en vin, der både kan nydes til mad og bare for sig selv.
Vinens karakter:
Granatrød i farven, med aromaer af kirsebær og kaffebønner og fint integrerede egetræsnoter. I munden mærker man silkebløde tanniner, dejlig ungdommelig frugt og ristede noter, med smag af chokolade og et strejf af mynte. En Pinot med lang eftersmag og varierede frugtnuancer.
Hvad er vinen velegnet til?
Perfekt til fjerkræ, kalveblanquette, vildt og fede fisk som rødfisk eller laks.
Serveringstemperatur: 14-15 grader.
Sådan er vinen fremstillet:
Alle druer afstilkes, hvorefter de får lov at macerere for at ekstrahere farve, aroma og tanniner. Kun de bedste pressejuicer udvælges til fermentering. Den alkoholiske gæring sker under temperaturkontrol for at bevare frugtens finesse, efterfulgt af fuld malolaktisk gæring, som runder syren af og giver vinen blødere tekstur. Til sidst lagres vinen i ståltanke for at bevare frugtens renhed og mineralitet, før den tappes klar til flasken.
Om producenten:
Maison Morin Père & Fils blev grundlagt af Claude Morin i 1822. Vinhuset har hjemme i Nuits-Saint-Georges-appellationen i Bourgogne. I dag er Morin vidt berømt - både for deres vine og deres Marc de Bourgogne. Selve kælderen på vingården er fra det 18. århundrede, og den er i sig selv en meget populær seværdighed for vinturister.