Svær at udtale, men nem at drikke!
Pernand-Vergelesses er en af de flotteste landsbyer i Bourgogne. Her står rødvinene for 60% af vinproduktionen, hvor de fleste af vinmarkerne vender mod øst, mellem 250 og 300 meter over havet. Midt på skråningen er den stenede kalkstensjord velegnet til Pinot Noir, og øverst er de mergelholdige, brune eller gullige jorde dedikeret til Chardonnay. Rødvinsstilen er typisk uprætentiøs med en større fylde, tanninstruktur og smagsintensitet end man ellers skulle tro.
Vinene er tilmed til at betale ift. de mere prestigefyldte landsbyer. Her får du altså en klassisk Bourgogne, som giver dig herlighederne fra den dyrebare Pinot Noir-drue. Pernand-Vergelesses giver med andre ord stor drikkevenlighed til overkommelige priser!
Vinens karakter:
Vinen har en mørk rubinrød farve. Duften åbner op med jordbær, hindbær og viol, som med alderen udvikler sig til noter af underskov og krydderier. Smagen er solid med velintegrerede tanniner og med en kødfuld og fyldig karakter, giver fedmen en stor harmoni.
Hvad er vinen velegnet til?
Oplagt vin til kød med relativt kraftige smage, såsom stegt kalvekød – enten braiseret eller i sauce. Lammekølle, vildtfugle og grillet svinekød er også et godt match. En roastbeef går også godt til karakteren af Pernand-Vergelesses appellationen.
Serveringstemperatur: 15-16 grader.
Sådan er vinen fremstillet:
Vinen er lavet på 100% Pinot Noir, som høstes i hånden og sorteres på et sorteringsbord. De knuses, afstilkes og lægges derefter i kar i ca. 15 dage. Vinen modnes på fade i omkring 12 måneder.
Om producenten:
Maison Morin Père & Fils blev grundlagt af Claude Morin i 1822. Vinhuset har hjemme i Nuits-Saint-Georges-regionen i Bourgogne. I dag er Morin vidt berømt - både for deres vine og deres Marc de Bourgogne. Selve kælderen på vingården er fra det 18. århundrede, og den er i sig selv en meget populær seværdighed for vinturister.