Lækkerbisken fra det sydlige Bourgogne!
Givry er en village-appellation fra Côte Chalonnaise i det sydligere Bourgogne, og var en af kong Henri IV's yndlingsvine.
Størstedelen af produktionen går til rødvin, og det er også her – og i Mercurey – at man producerer de bedste vine fra Côte Chalonnaise. Stilen er ofte blødere og mere charmerende, med mindre tannin og fylde, end dem fra Mercurey. Det vil du også kunne fornemme i denne klassiker fra Morin Père & Fils!
Vinens karakter:
Vinen har en dyb granatrød farve med violette nuancer. Duften er frugtig med behagelige aromaer af hindbær og surkirsebær, som kombineres med krydrede vaniljenoter. Glæd dig til en kraftig og rig smag med noter af røde og sorte frugter, med især solbær i front samt honningkage. Tanninerne er fint strukturerede, og den lange eftersmag slutter med stor fornøjelse.
Hvad er vinen velegnet til?
Nydes med patéer, terriner, charcuteri, braiseret kød eller kød i sauce. Kalvekød og fjerkræ fungerer godt – men også bløde oste.
Serveringstemperatur: 15-16 grader.
Sådan er vinen fremstillet:
Vinen er lavet på 100% Pinot Noir, som håndplukkes, sorteres og afstilkes. Den alkoholiske gæring og maceration finder sted ved kontrollerede temperaturer i åbne kar i 18 dage. Producenten nedtræder regelmæssigt druekvaset under gæringen, hvilket giver en større ekstraktion fra skallerne. Vinen lagres i fade i 9 måneder.
Om producenten:
Maison Morin Père & Fils blev grundlagt af Claude Morin i 1822. Vinhuset har hjemme i Nuits-Saint-Georges-regionen i Bourgogne. I dag er Morin vidt berømt - både for deres vine og deres Marc de Bourgogne. Selve kælderen på vingården er fra det 18. århundrede, og den er i sig selv en meget populær seværdighed for vinturister.