Château Lamothe Bouscaut Rouge
Château Lamothe Bouscaut Rouge

Klassisk Bordeaux i stor årgang.


På trods af de samme ejerforhold har Ch. Lamothe-Bouscaut sin helt egen stil: Fyldig, frodig og allerede forførende og saftspændt rødvin med balanceret syre og polerede, modne tanniner.

Vinstyrke2.dk - 5 stjerner, marts 2021:
"Fra årgangen, hvor intet burde kunne gå galt, kommer denne vellavede og i alle henseender klassiske bordeauxvin. Næsen er arketypisk med nuancer af solbær, tobak, grafit, kød på krog, kold kaffe og fugtig kælder. I munden mærkes en flot modenhed, der igen understreger, at sådan skal bordeaux smage i en stor årgang. Superb bærfrugt, bitter chokolade og fadnoter, der er perfekt integreret – alt sammen med god længde og en fornem syre- og tanninbalance.

Denne Pessac er på niveau med de bedre cru classé-vine fra Médoc. Kan snildt drikkes nu, men rummer også stort lagringspotentiale. Mine varmeste anbefalinger."


Vinens karakter:

Flot dyb, rød farve. Duften er intens med sorte frugter og ristede aromaer. Smagen er velafbalanceret, pæn og fin. Lamothe Bouscaut Rouge er en forførende rødvin med silkebløde, smidige og friske tanniner.

Hvad er vinen velegnet til?

Vinen er især god til rødt kød, vildt og modne oste.

Serveringstemperatur cirka 16–18 grader.

Sådan er vinen fremstillet:

Lavet på 53% Merlot og 47% Cabernet Sauvignon fra gennemsnitligt 35 år gamle vinstokke. Druerne er håndplukket og gæringen foretages i termoregulerede rustfri ståltanke. Vinen modnes på egetræsfade i 12 måneder. Jordbunden består hovedsagelig af ler og kalk dækket af grus.

Om producenten:

Château Bouscaut har i mange år hørt til blandt de bedste producenter i Pessac-Leognan, Graves. Slottet ejes af Sophie Lurton. I Bordeaux er Lurton et kendt navn ‒ og et stort navn. Familien markerer sig som en lille hær af dygtige vinmagere og i dag ejer Lurton-familiens 28 medlemmer – i kun to generationer – i alt 27 slotte og 1300 hektar vinmarker.

Sammen med sin mand, Laurent Cogombles, ejer Sophie slottene Château Bouscaut, Château Lamothe-Bouscaut og Château Valoux, hvor Château Bouscaut er et af de seks Grand Cru Classé-slotte i distriktet, Graves. Niveauet på vinene fra Bouscaut er tårnhøjt og det afspejles også i prisen – men de er hver en krone værd når du søger en ypperlig smagsoplevelse. De mere prisvenlige vine fra Lamothe-Bouscaut er på næsten samme niveau og her får du også nogle sublime vinoplevelser.

Vis mere
Vis mindre

Château Lamothe Bouscaut Rouge

   På lager
Antal
Alc %14%
LandFrankrig
OmrådeBordeaux
VinhusChâteau Bouscaut
Årgang2016
DruerMerlot
Cabernet Sauvignon
SmagsretningFyldig
Tør
Kompleks
Velegnet tilSmagfulde oste
Bøffer
Vildt
Oksekød
Flaskestørrelse75 cl.
TypeRødvin
Vinstyrke2.dk
VarenummerP11250216