Joel Gott Cabernet Sauvignon 815
Joel Gott Cabernet Sauvignon 815
Lækker ”Cab” fra Joel Gott!

Til denne vin er der høstet Cabernet Sauvignon fra otte forskellige vinmarker i Californien.
Napa Valley giver vinen kompleksitet, Lake County mineralitet, og Sonoma tilføjer krydderi. Kolde morgener med tåge og varme eftermiddage skaber rigdom af koncentration i druerne fra to appellationer i Santa Barbara, Happy Canyon og Santa Ynez Valley. Druer fra Paso Robles og Monterey giver vinen dybde, blækagtige nuancer og strukturerede tanniner. Til sidst er der brugt druer fra Lodi, hvor druerne er karakteriseret ved en intens smag og en blød tekstur.
Efter høst håndsorteres druerne fra hver vinmark, på Joel Gott’s vingård. De afstilkes og gærer i enkelte partier. De enkelte partier lagres 18 måneder på amerikanske egetræsfade inden de blendes, for at fremhæve hver enkelt vinmarks høje kvalitet.
Duften er rig på vanilje, indrammet af frugter som blomme, jordbær og kirsebær. Smagen er tæt og relativ tør. Frugtnoter af kirsebær og hindbær harmonerer perfekt med eftersmagen af cedertræ og karamel. En lang behagelig finish med markante tanniner gør denne vin ideel til en stor saftig rød bøf! Vi anbefaler at du dekanterer vinen 1 time inden servering. På den måde opnår vinen endnu større dybde og rundhed.
I 2003 blev der på Cabernet Sauvignon etiketten tilføjet ”815” – en fejring af Joel og Sarahs datters fødsel, der blev født i august – den 15.

Joel Gott Wines er beliggende i Saint Helena, Californien. Vingården blev etableret i 1996.
Da Joel Gott i begyndelsen af 1990’erne var manager for Palisades Market, bemærkede han at der var en stigende efterspørgsel på kvalitetsvine. Efter at have arbejdet på Kenwood Winery, i Sonoma County, og med en familiehistorie indenfor vinbranchen, følte Joel sig sikker på, at han kunne efterkomme dette behov. I 1996 købte Joel nogle få tons Zinfandel druer, af hans gode ven og vinavler, Tom Dillian. Med hans kone, Sarah, der er ønolog, fremstillede Joel sin første vin: Dillian Ranch Amador County Zinfandel.
Vinen modtog stor ros fra blandt andre Robert Parker og Wine Spectator, hvilket var al den opmuntring, Joel behøvede for at fortsætte sit vineventyr.
Siden begyndelsen har Joel Gott Wines altid udvalgt druer fra opadkommende vinregioner i Californien, Oregon og Washington State. Druerne blendes for at opnå større balance, renhed, kompleksitet og elegance i vinene. Målet er klart: vinene skal være udtryksfulde og madvenlige. Og til gode priser!
Vis mere
Vis mindre

Joel Gott Cabernet Sauvignon 815

   På lager
Antal
Alc %13,9%
LandUSA
OmrådeCalifornien
VinhusJoel Gott
Årgang2018
DruerCabernet Sauvignon
SmagsretningFyldig
Tør
Kompleks
Fadpræget
Velegnet tilBøffer
Kød fra grillen
Gris
Oksekød
Flaskestørrelse75 cl.
TypeRødvin
VarenummerP16110118
Andre har også købt
Château Maledan
Château Maledan
Fra 85,00
4 Rios Cabernet Gran Reserva
4 Rios Malbec
4 Rios Malbec
Fra 85,00