Flot rødvin fra satellitkommunen til Pomerol.
Meget kompleks og mangesidet rødvin fra Lalande de Pomerol. Helt på niveau med den "ægte" Pomerol.
Gravillots karakter:
Dyb rød med aftagende violet kant. I duften opdages blandt andet vanilje, røg, trøfler, mørke bær og cedertræ.
Smagen er kraftig og vinen har en rigtig god fylde, behagelig tørhed, lakrids og solbær. Eftersmagen er vedvarende og markante tanniner afslutter vinen elegant.
Hvad er vinen velegnet til?
Solide kødretter, bøf med Bordelaise-sauce og oste.
Serveres ved cirka 16-18 grader. Kan gemmes i 6-8 år efter høståret.
Sådan er Gravillot fremstillet:
Vinen er fremstillet på 100 % Merlot, hvilket er meget sjældent - ikke engang vine fra slotte fra nabo-distriktet Pomerol består af ren Merlot!
Vinen har lagret 15 måneder på franske egetræstønder.
Om producenten:
Familien Brunot har været i vinbranchen siden 1922, da Jean-Baptiste Brunot købte Château l’Hermitage. Efter uddannelse som ønolog og læge købte han i 1970 Château Tour de Grenet, i 1978 Château Piganeau, og i 1984 arvede Mme. Brunot Château Maledan. Sidste skud på stammen er Château Le Gravillot, der er belligende i Lalande-de-Pomerol.
"Slottet" som slet ikke er noget slot, har taget sit navn fra den grusede jord, vinstokkene vokser i, og arvefølgen er sikret, idet sønnen Vincent, landbrugsingeniør og ønolog, er indtrådt i firmaet med ansvar dels for vinificering, dels eksportmarkedet.