Fransk single malt magi fra Cognac
Cognac-regionen er – ikke overraskende – kendt for deres uimodståelige brandy. Endnu mere sjældent er dog produktionen af whisky.
Single malt whisky fra Cognac er en unik blanding af traditionel skotsk whiskyproduktion og den franske kunst at lagre spiritus i eksklusive egefade, der tidligere har indeholdt cognac. Dette giver en ekstra dimension, der kombinerer whiskyens røgede dybde med cognacens sødme, hvilket skaber en helt speciel whisky-oplevelse.
Whiskyens karakter:
La Sauzaie er en whisky, hvor tørven, man brænder, giver en tyk røg, som parfumerer malten. Denne whisky adskiller sig fra andre single malts ved sin rundhed, dybde i munden og cremede tekstur. En let træagtig note og imponerende, men subtile tørvenoter, dominerer.
Hvad er whiskyen velegnet til?:
Perfekt til hyggelige aftenstunder foran pejsen eller som en avec til kaffen. Smager skønt både rent og over is.
Sådan er whiskyen fremstillet:
Denne franske Single Malt Whisky er lavet af fransk vårbyg og destilleret i franske pot stills. Den lagres i 400 liters Sessile eg Cognac tønder med en dobbeltlagring på 15 måneder i amerikanske egetræstønder på Château de la Sauzaie i La Rochelle. Whiskyen holder sin naturlige farve og er ufiltreret.
Om producenten:
Cognac-huset Godet har en lang og nobel historie: traditionen med stor ekspertise og sansen for innovation begyndte allerede i slutningen af 1600-tallet. Bonaventure Godet var købmand og en del af det hollandske dynasti, og ham og hans medrejsende købmænd grundlagde en forretning i Frankrig.
Gennem generationerne og til stadighed har Godet specialiseret sig i at perfektionere kunsten, at producere Cognac af højeste kvalitet.