Spændende Gewürztraminer fra Trentino.
Trentino er Gewürztraminer-druens andet hjem. I modsætning til vinene fra Alsace, så er den norditalienske udgave mere tør og frisk i stilen. Dog stadig med den skønne tropiske og krydrede smag, der kendetegner druen bedst.
Vinens karakter:
Flot lys, strågul farve. Intens og vedholdende i duften med antydninger af rosenblade og en delikat buket af krydderier - især timian og enebær. Smagen er elegant og struktureret, velafbalanceret og næsten cremet. Dens vedholdenhed er lækker aromatisk, med en langvarig eftersmag af blomster, tørret abrikos og ananas.
Hvad er vinen velegnet til?
Helt perfekt til fiskeforretter, lyst kød og grøntsagsretter.
Serveringstemperatur cirka 12-14 grader.
Sådan er vinen fremstillet:
Vinen er lavet på Gewürztraminer - alle druerne er høstet manuelt. Efter høst forbliver mosten i kontakt med skallerne i kort tid ved en temperatur på cirka 5-6 grader. På den måde udtrækker man endnu flere aromaer. Efter gæringen udvikles vinen yderligere i 4-5 måneder på ståltanke, før den aftappes.
Om producenten:
Cavit (som står for Cantina Viticoltori del Trentino) er et kooperativ i Trentino med 11 vingårde og imponerende 5.250 tilknyttede vinavlere!
Cavit inspicerer og udvælger de bedste vindruer der produceres af de tilknyttede vingårde, udfører kontroller på hvert trin, fra modning til aftapning - og altid med fuld respekt for miljøet.
Hos Cavit samarbejder man med det berømte San Michele all'Adige Agricultural Institute (Edmund Mach Foundation), der uddanner de mest specialiserede ønologer og agronomer, såvel som med andre italienske vinforskningscentre. Som et resultat heraf tildeles deres vine ofte flotte anmeldelser og priser, både nationalt og internationalt.