Alsace Gewurztraminer Bollenberg
Alsace Gewurztraminer Bollenberg
Gewurztraminer druen giver ekstremt behagelige hvidvine -  denne er ingen undtagelse!

Den har herlige parfumerede dufte af violer, ananas, abrikos,passionsfrugter,roser blandet med peber og krydderier. Vinen kærtegner din gane, åleglat og fløjsagtig med en unik aromatisk styrke, som kun de store Gewurztraminer besidder. Meget let og flot sødme.

Vinen er tør, men helt uden syre. Smagen er tyk af orientalsk frugt og honning med en prikkende følelse af friskkværnet peber.

Perfekt til søde og krydrede retter, som f.eks. asiatisk krydret mad eller stærke oste. Kan også nydes som aperitif eller til krydrede fiskeretter. Passer også godt til de fleste retter fra det Japanske køkken. Kan drikkes nu men også gemmes 5 år fra produktionsåret. Druen er 100% Gewurztraminer, som vokser på vinstokke, hvor 30% er over 50 år, 30 % 14 år og 40% 10 år. Årlig produktion 6.800 flasker.  Ønolog Hartmann Hubert overtog familiens ejendom i 1986, og fra dette år er vinmarker og produktion bare vokset og vokset, fra 6 hektar til idag 24 hektar, men absolut også i omdømme.

3 hektar vinmarker er placeret på 5 Grand Crus: Rangen, Kitterlè, Kessler, Pfingstberg og Zinnkoepflè. Vinmarkerne strækker sig 20 km. fra Thann til Westhalten.

De fleste marker ligger på ret stejle skråninger, der vender mod syd. På Ch. d’Orschwihr fremturer man med at høste med 25-30% lavere udbytte end gennemsnittet for Alsace. Dette giver en større intensitet og stuktur i vinene.

Château D'Orschwihr sælger kun vine fra egne vinmarker og der tilføjes aldrig sukker til druerne. Du vil dog altid kunne læse om restsukker på etiketten. Denne har 24,8 g/liter. Bemærk også alkoholprocent 13,4. Bør nydes med en temperatur på 13 grader.

85% af produktionen fra Château d`Orschwihr eksporteres til Europa, Amerika og lidt til Asien, primært til de bedste vinbutikker og restauranter.
Vis mere
Vis mindre

Alsace Gewurztraminer Bollenberg

   På lager
Antal
Alc %14%
LandFrankrig
OmrådeAlsace
VinhusChâteau d'Orschwihr
Årgang2015
DruerGewurztraminer
SmagsretningKrydret
Frisk
Aromatisk
Eksotisk
Velegnet tilAsiatisk
Sushi
Lyst kød
Flaskestørrelse75 cl.
TypeHvidvin
VarenummerT01931009
Mest sete varer
Andre har også købt
Toscana
Toscana
Før 745,00
499,00
Tyskland/Østrig
Tyskland/Østrig
Før 756,00
595,00
Moment de Plaisir Rosé