Dogajolo IGT Magnum
Dogajolo IGT Magnum
Dogajolo er en såkaldt "supertoscaner” – et innovativt begreb, der hentyder til vine som ikke følger de oprindelige krav til en Toscana-vin. Begrebet stammer tilbage fra 1970’erne og blev opfundet for at højne kvaliteterne. Tignanello og Sassicaia er de mest prominente af disse. Typisk for vinene er at der benyttes Cabernet Sauvignon.

Dogajolo kombinerer kraften og den dybe farve, fra en ung vin, med elegance og balance fra fadlagringen. Frugtfylde og blomster duftende bouquet, giver vinen en besnærende, og indsmigrende profil.
Vinen er lavet på 70% Sangiovese og 30% Cabernet Sauvignon. De to druesorter er vinificeret separat, da de ikke høstes samtidigt. Ved slutningen af gæringen bliver de blended og hældt på små træfade, hvor de langsomt afslutter alkoholisk- og malolaktisk gæring.
Farven er dyb granatrød med violette refleksioner. Duften er frugtrig og intens, med strejf af kirsebær, kaffe, vanilje, og krydderier. Smagen er fyldig, afrundet, kompleks, og veludviklet. Dogajolo kommer bedst til udtryk som ledsager til stege, grillet kød, og charcuteri. Vi anbefaler at du dekanterer vinen og nyder den ved cirka 17-18 grader.

I 1967 skabte Giovanni Carlo Sacchet og Antonio Mario Zaccheo, Carpineto. De havde de primære mål at revolutionere vindyrkning, samt producere en Chianti Classico af så høj kvalitet, at den ville blive internationalt berømt. De to vinfanatikere så et stort uudnyttet potentiale i det toskanske landskab, og med deres knivskarpe sans for innovation, og forståelse for såkaldt ”cutting edge technology” – som kort fortalt kan oversættes til den førende teknologi indenfor IT, enheder, teknikker og udvikling – lykkedes det dem at gøre virkelighed ud af deres drømme. Carpineto er en international succes, og vinene sælges i over 70 lande.  Intensiteten, integriteten, og konsistensen, har givet dem et solidt omdømme blandt forbrugere og anmeldere. Carpinetos vine, specielt de lagrede røde, har høstet et utal af priser og anerkendelser, gennem årene. Til stadighed eksperimenterer Giovanni og Antonio med vinene, som de innovative pionerer de er.
Vis mere
Vis mindre

Dogajolo IGT Magnum

199,00
   På lager
Antal
Alc %13,5%
LandItalien
OmrådeToscana
VinhusCarpineto
Årgang2016
DruerSangiovese
Cabernet Sauvignon
SmagsretningFyldig
Tør
Velegnet tilSimre/gryderetter
Kalv
Charcuteri
Ostebord
Vildt
Flaskestørrelse150 cl.
TypeRødvin
VarenummerP12014116
Andre har også købt
Spanien-kassen
Spanien-kassen
Før 785,00
525,00
Pouilly-Fumé Fiou
Pouilly-Fumé Fiou
Fra 170,00
Royal Oporto 20 års Tawny Port