Pinot med puls fra Jura
Der er Pinot Noir – og så er der Pinot Noir fra Jura. Heroppe i de franske bakker får druen et køligt gys og et strejf af vild natur. Det er fransk elegance med en snert af skovbund og frisk kirsebær – rank, ren og med den dér diskrete charme, som gør, at man lige skal have en tår mere… bare for at være sikker.
Vinens karakter:
Dyb rubinrød farve og en duft af kirsebær, hindbær og et strejf af skovbund. I munden er den rund, blød og elegant med en perfekt balance mellem frugt og lette tanniner. En klassisk, ren Pinot Noir med friskhed og finesse.
Hvad er vinen velegnet til?
Den er som skabt til grillet eller stegt kød, coq au vin, boeuf bourguignon eller pastaretter med svampe. Også forrygende til et godt ostebord og charcuteri.
Serveringstemperatur: 14–15 grader.
Sådan er vinen fremstillet:
Druerne håndplukkes og sorteres ved ankomst til vineriet. De får 12 dages maceration i temperaturstyrede ståltanke, med jævnlig omrøring for at trække farve og aroma. Efter presning gennemgår vinen malolaktisk gæring på gærresterne, og hele cuvéen lagres derefter otte måneder på egetræsfade, hvoraf 20% er nye. Det giver en vin med ekstra dybde og aromatisk kompleksitet – frugtig, let krydret og silkeblød i munden.
Om producenten:
Domaine Maire & Fils er en af de store og mest traditionsrige producenter i Jura. Familien har arbejdet med vin i generationer og ejer i dag omkring 234 hektar vinmarker fordelt på flere topappellationer som Château-Chalon, l’Étoile og Arbois. De dyrker alle områdets druesorter og lægger stor vægt på respekt for naturen, jorden og de klassiske Jura-metoder. Opmærksomhed på terroir og præcision i arbejdet giver vinene fra Domaine Maire & Fils deres særpræg og kvalitet.