Ikonisk vermouth fra Piemonte
Cocchi Americano er en aromatiseret vin, skabt i 1891 af Giulio Cocchi, og er siden da blevet produceret uafbrudt i henhold til den oprindelige opskrift.
Navnet "Americano" skyldes både alkoholen, der er gjort bitter ("amaricato") ved tilsætning af urter og krydderier, samt den amerikanske vane med at drikke vermouth med is og danskvand.
Produceret i henhold til Giulio Cocchis originale opskrift, anerkendes Cocchi Americano i Asti som en “aperitif par excellence” - et virkeligt stykke historie fra byen.
På etiketten ses den originale futuristiske hane, designet i 30'erne, som repræsenterer vinens aperitif-funktion: den “vækker” nemlig appetitten – og så er hanen også en af symbolerne på byen Asti.
Cocchi Americanos karakter:
Cocchi Americano har en kompleks smagsprofil, der kombinerer forskellige elementer som hvidvin, urter og krydderier.
Den indeholder noter af bitterhed, der stammer fra ingredienser som gentianblomster, malurt, kinin, bitter appelsinskal og hyldeblomst, hvilket giver den en let bitter og aromatisk karakter. Samtidig bidrager sukkeret til at give en vis sødme og balance.
Hvad er vinen velegnet til?
Cocchi Americano kan sagtens nydes rent, men den er også en fast komponent i et hav af drinks og cocktails.
Den klassiske servering nydes meget kølet i et cocktailglas med is, fuldendt med et sjat sodavand for at frigøre alle vinens aromaer og typiske dufte. Drinken kan desuden piftes op med appelsinskal som garniture.
I Spritz Americano-versionen blander man vinen med en tør mousserende vin. I mixologi er Cocchi Americano ekstremt alsidig til klassiske cocktails som f.eks. Vesper Martini, Corpse Reviver #2 eller White Negroni.
Den er især god i en cocktail-kombination med spiritus som gin, vodka og mezcal. Når først flasken er åbnet, opbevares den i køleskabet og drikkes indenfor 30 dage.
Sådan er vinen fremstillet:
Cocchi Americano repræsenterer forbindelsen mellem vin og spiritus, idet det er en vin tilsat en lille mængde alkohol, der gøres bitter ("amaricato") ved at infusere dyrebare urter og krydderier. Dette er altså hvidvin, sukker, urter og krydderier, som infuseres i alkohol. Man har bl.a. anvendt enebærblomster og enebærblade, malurt, kinin, bitter appelsinskal og hyldeblomst for at skabe denne enestående og højtelskede vin.
For at producere Cocchi Americano aromatiseres hvidvin med ekstrakter, der opnås gennem koldinfusion i alkohol. Derefter raffineres de for at afbalancere krydderiernes aromaer og smag.
Om producenten:
Cocchi er en anerkendt producent af aromatiserede vine og aperitiffer med rødder tilbage til 1891. Grundlagt af Giulio Cocchi i Asti, Italien, har virksomheden opretholdt produktionen af deres berømte produkt, Cocchi Americano, i over et århundrede. Kendt for at følge den originale opskrift skabt af Giulio Cocchi, producerer virksomheden en aperitif, der kombinerer hvidvin med en nøje afmålt mængde alkohol og en infusion af kvalitetsurter og krydderier.
Virksomheden har opnået anerkendelse for sin alsidige brug i cocktails og er populær blandt dem, der sætter pris på komplekse smagsoplevelser. Cocchi fortsætter med at være en vigtig aktør inden for verden af aromatiserede vine og aperitiffer med en dedikation til kvalitet og tradition.