Sauvage Riesling
Sauvage Riesling

Vegansk Riesling-vidunder fra Alsace.


Ikke nok med at vinen er økologisk – den er også vegansk. Og hvad er nu det? Kort fortalt, så betyder det at vinen ikke er blevet klaret med æggehvider, som man normalt gør. Så altså ingen kontakt med dyreriget, overhovedet. Tilbage står en vin med stor nydelseværdi: Klassisk Riesling med god fylde og friskhed, og en rank og elegant eftersmag.

Anmeldelser af årgang 2018:


Flaskehalsen.nu, november 2019 - 6 stjerner:
"Riesling smager oftest som Riesling. Du kan finde den knastør, mellemtør, sødmefuld eller dessert-agtigt sød. Blandt mange enormt flotte Riesling-vine har jeg dog sjældent smagt én i denne prisklasse, der har så stor fylde og intensitet og som samtidig er så tør og stringent som denne.

Det er som om, at indtryk og nuancer kaster sig om hinanden i en behagelig, tålmodig og rolig stil, der gør dens vildskab tøjlet og usædvanligt charmerende. Der er masser af blomstrende elementer, frugtig fylde og flot citrus-agtig friskhed i denne både økologiske og veganske Alsace-perle, der bare synes at blive ved og ved at give. Jeg vælger normalt tysk Riesling, men fra Cattin er der kommet en fræk fransk fristelse med i opløbet her."


WINE ENTHUSIAST, januar 2019 - 90 point

Sauvage Rieslings karakter:

Vinen har en flot gylden farve med lysegrønne nuancer.  Duften er ekspressiv og blomstret med noter af kaprifol og kamillete. Smagen er frisk, fyldig og frugtrig, og domineret af modne citrusfrugter.

Hvad er vinen velegnet til?

Den er meget velegnet som hyggevin og vil også være et rigtig godt valg til salater, grøntsagsretter og lyst kød. Nydes allerbedst ved 8-10 grader.

Sådan er vegansk vin fremstillet:

Normalt tænker vi ikke på vin som et vegansk produkt, da det er nødvendigt at benytte produkter med animalsk oprindelse, når vinen klares, såsom kasein, gelatine eller æggehvide. De bruges for at reducere bundfaldet i vinen, som er små partikler, der kommer fra druemassen eller skallen på druerne, og som kan have en negativ indflydelse på vinen. Ved anvendelse af produkter af animalsk oprindelse falder disse partikler hurtigere til bunds, og derved lettes klaringen af vinen.

Vinproducenterne er i mellemtiden blevet mere kreative i forhold til at finde et vegetabilsk produkt, der kan hjælpe med klaringen af vinen i den veganske vinproduktion. Løsningen er enkel: Animalske proteiner erstattes af vegetabilske proteiner, som kommer fra korn såsom hvede eller bælgfrugter såsom ærter. De filtrerer vinens bundfald fra, så den bliver klar.

En anden løsning, der bruges i vegansk vinfremstilling, er mineraljord. Bentonit er for eksempel en vulkansk aske, der benyttes i klaringen af vin. Aktiveret kul anvendes til at absorbere uønskede fejl i smagen.
Produktionen af vegansk vin tager lidt længere tid på grund af de komplekse veganske procedurer. Men vinproducenterne kaster sig gerne ud i de mere komplekse fremstillingsmetoder, når formålet er at ende med glade og tilfredse kunder.

Om Joseph Cattin:

Gennem 11 generationer har vinproducenten Joseph Cattin lavet fremragende vine. Vingården er beliggende i den lille by Voegtlinshoffen, som ligger cirka 10 kilometer sydvest fra Colmar. Jacques er efterkommer af Joseph og uddannet inden for agronomi og vindyrkning. Sammen med sin kone, Anaïs, driver Jacques virksomheden videre i samme ånd som de foregående 10 generationer - med fokus på høj kvalitet, rimelige priser, og innovation.

I over 10 år har vi solgt de lækre vine fra Joseph Cattin og vi er rigtig glade for samarbejdet. Det samme er vores kunder – det fortæller salgstallene. Hvis du endnu ikke har stiftet bekendtskab med vinene fra Joseph Cattin, så kan vi kun anbefale dig at gøre det.
Vis mere
Vis mindre

Sauvage Riesling

   På lager
Antal
Alc %12,5%
LandFrankrig
OmrådeAlsace
VinhusJoseph Cattin
Årgang2019
DruerRiesling
SmagsretningFyldig
Frugtig
Frisk
Velegnet tilAperitif/uden mad
Salater
Lette retter
Grøntsagsretter
Flaskestørrelse75 cl.
TypeØkologisk
Vegansk
Hvidvin
VarenummerT01931037
Mest sete varer
Andre har også købt
Rojalet Selecció Montsant
Sauvage Pinot Gris
Crémant d'Alsace Brut Rosé