Vegansk Pinot Gris fra Alsace.
Ikke nok med at vinen er økologisk – den er også vegansk. Og hvad er nu det? Kort fortalt, så betyder det at vinen ikke er blevet klaret med æggehvider, som man normalt gør. Tilbage står en vin med stor nydelseværdi: Flot afrundet og frugtrig Pinot Gris med fine, klassiske sødmefyldte nuancer.
Sauvage Pinot Gris' karakter:
Vinen har en smuk gylden farve. De blomstrende dufte afslører druernes perfekte modenhed. I smagen finder man ristede og røgfyldte noter, samt et mildt strejf af rosiner. Vinen er afbalanceret og byder på en frisk og delikat finish.
Hvad er vinen velegnet til?
Den egner sig fint som aperitif. Skal der spises mad til kommer den helt til sin ret i selskab med milde oste, kylling og grøntsagsretter.
Sådan er vegansk vin fremstillet:
Normalt tænker vi ikke på vin som et vegansk produkt, da det er nødvendigt at benytte produkter med animalsk oprindelse, når vinen klares, såsom kasein, gelatine eller æggehvide. De bruges for at reducere bundfaldet i vinen, som er små partikler, der kommer fra druemassen eller skallen på druerne, og som kan have en negativ indflydelse på vinen. Ved anvendelse af produkter af animalsk oprindelse falder disse partikler hurtigere til bunds, og derved lettes klaringen af vinen.
Vinproducenterne er i mellemtiden blevet mere kreative i forhold til at finde et vegetabilsk produkt, der kan hjælpe med klaringen af vinen i den veganske vinproduktion. Løsningen er enkel: Animalske proteiner erstattes af vegetabilske proteiner, som kommer fra korn såsom hvede eller bælgfrugter såsom ærter. De filtrerer vinens bundfald fra, så den bliver klar.
En anden løsning, der bruges i vegansk vinfremstilling, er mineraljord. Bentonit er for eksempel en vulkansk aske, der benyttes i klaringen af vin. Aktiveret kul anvendes til at absorbere uønskede fejl i smagen.
Produktionen af vegansk vin tager lidt længere tid på grund af de komplekse veganske procedurer. Men vinproducenterne kaster sig gerne ud i de mere komplekse fremstillingsmetoder, når formålet er at ende med glade og tilfredse kunder.
Om Joseph Cattin:
Gennem 11 generationer har vinproducenten Joseph Cattin lavet fremragende vine. Vingården er beliggende i den lille by Voegtlinshoffen, som ligger cirka 10 kilometer sydvest fra Colmar. Byen strækker sig over en bakke der er omringet af vinmarker. I netop disse smukke omgivelser med skønne udsigter til grønne vinmarker og gamle bindingsværks-landsbyer med blomsteraltaner og toppede brosten, frembringer Jacques Cattin til stadighed karakterfulde og spændende vine. Jacques er efterkommer af Joseph og uddannet inden for agronomi og vindyrkning. Sammen med sin kone, Anaïs, driver Jacques virksomheden videre i samme ånd som de foregående 10 generationer - med fokus på høj kvalitet, rimelige priser, og innovation.
I over 10 år har vi solgt de lækre vine fra Joseph Cattin og vi er rigtig glade for samarbejdet. Det samme er vores kunder – det fortæller salgstallene. Hvis du endnu ikke har stiftet bekendtskab med vinene fra Joseph Cattin, så kan vi kun anbefale dig at gøre det.