Pinot Gris Orangevin
Pinot Gris Orangevin

Orangevin fra Alsace.


Orangevin er i al sin enkelhed en hvidvin som er vinificeret på samme måde som en rødvin. Det vil sige, at man i stedet for som normalt straks at presse de grønne druer, og adskille drueskallerne fra mosten, lader skallerne ligge og søbe rundt i mosten, som når man laver rødvin. Derved udtrækkes smag og tanniner (garvesyre), hvilket, alt efter hvor længe man lader denne maceration vare, ændrer vinen drastisk. Det er en yderst spændende og anderledes oplevelse, som enhver vinelsker bør unde sig selv at prøve!

Vinens karakter:

Flot orange farve. Duften byder på kandiserede appelsiner og lime, samt en bred palet af krydrede elementer. Smagen er fuldfed og kompleks. Især appelsinskal, abrikos og krydrede noter af flinterøg fornemmes. Også nedfaldsæbler og sort te dukker op i eftersmagen.

Hvad er vinen velegnet til?

Super lækker til en ostetallerken. Også rigtig god til saltet kød, røget fisk og stærkt krydret mad.

Serveringstemperatur cirka 8-10 grader. Vinen kan med fordel iltes.

Sådan er vinen fremstillet:

Vinen er lavet på Pinot Gris. Druerne høstes manuelt ved optimal modenhed, i september. Macerationen foregår i hele klaser og tager 48 timer. Efterfølgende gærer vinen i to uger på gamle egetræsfade, og til sidst lagrer vinen yderligere fire uger sammen med gærresterne. (processen kaldes også "sur lie"). Dette gøres for at tilføre vinen mere kompleksitet og dybde.

Om Joseph Cattin:

Gennem 11 generationer har vinproducenten Joseph Cattin lavet fremragende vine. Vingården er beliggende i den lille by Voegtlinshoffen, som ligger cirka 10 kilometer sydvest fra Colmar. Jacques er efterkommer af Joseph og uddannet inden for agronomi og vindyrkning. Sammen med sin kone, Anaïs, driver Jacques virksomheden videre i samme ånd som de foregående 10 generationer - med fokus på høj kvalitet, rimelige priser, og innovation.

I over 10 år har vi solgt de lækre vine fra Joseph Cattin og vi er rigtig glade for samarbejdet. Det samme er vores kunder – det fortæller salgstallene. Hvis du endnu ikke har stiftet bekendtskab med vinene fra Joseph Cattin, så kan vi kun anbefale dig at gøre det.

Vis mere
Vis mindre

Pinot Gris Orangevin

   På lager
Antal
Alc %14,5%
LandFrankrig
OmrådeAlsace
VinhusJoseph Cattin
Årgang2020
DruerPinot Gris
SmagsretningFyldig
Krydret
Tør
Kompleks
Velegnet tilCharcuteri
Ostebord
Fisk fra grillen
Stærkt krydret mad
Flaskestørrelse75 cl.
TypeOrangevin
MetodeVegansk
Se video
VarenummerT01931061
Mest sete varer
Andre har også købt
Vallée des Aigles - Orangevin
Crémant d'Alsace Brut Sauvage
Paul Blisson Rosé
Paul Blisson Rosé
Fra 75,00