Sjælden specialitet fra Trentino!
Den mest vigtige vin i Trentino er Teroldego, som sandsynligvis er den ældste kvalitetsdruesort, der produceres i regionen.
Vinmarkerne dyrkes på grusede, alluviale jorde af glacial oprindelse fra Noce-floden, der bevarer karaktererne fra de kuperede jordbunde.
Vinens karakter:
I glasset har den en intens rubinrød farve med lilla nuancer. Aromaerne er kendetegnet ved velduftende frugtnoter af hindbær og brombær, med æteriske antydninger, som udvikles under modningsperioden.
Smagen er afbalanceret og fyldig med en blød, stram og indhyllet smag.
Hvad er vinen velegnet til?
Vinen passer godt til retter baseret på polenta, samt grillmad og kødstuvninger, såsom den traditionelle ret, Tonco del Pontesel, fra Trentino!
Serveringstemperatur cirka 16-18 grader.
Sådan er vinen fremstillet:
Mosten gæres til rødvin med maceration på skallerne i ståltanke i mindst 8-10 dage. Vinen lagres delvist på barriques og delvist på slavonske egetræsfade i 6 måneder, sådan at de sekundære aromaer fra fadlagringen ikke overdøver de delikate aromatiske noter fra druesorten.
Om producenten:
Producenten bag vinen, Cavit, er et yderst moderne og fremadrettet kooperativ, der består af en mindre gruppe vinproducenter. Ultra-moderne fremstillingsfaciliteter bringer Cavit helt i top når det gælder veltillavede vine på højt niveau - endda til særdeles konkurrencedygtige priser.
Trentino ligger i Norditalien og strejfer lige netop nordspidsen af Gardasøen, med Trento som hovedstad for både region og zone. (Ferierejsende kender området fra passagen ved Brennerpasset).