Black Tot Rum
Black Tot Rum

Lækker rom til de søstærke!The Rum Masters (The Spirits Business) - Super Premium 2020 - GOLD

Black Tot Finest Caribbean er et blend af rom fra forskellige caribiske øer, naturligvis inspireret af den rom, som man indtil 1970 serverede ombord på den britiske flåde. Black Tot er nøje komponeret af master blender Oliver Chilton, som er kommet frem til en blanding af 40% 3-5 år gammel rom fra Guyana, 20% ulagret Guyana-rom, 35% 5 år gammel Barbados-rom, og 5% 3 år gammel jamaicarom. Al rommen er 100% tropisk lagret på ex-bourbonfade. Den er tappet uden kølefiltrering ved 46,2% og uden tilsat sukker.

Smagen byder blandt andet på ristede kaffebønner, frisk tropisk frugt, ingefær og et let pift af chili. Black Tot smager fantastisk rent – men kan også bruges i cocktails.

Navnet Black Tot vækker en særlig følelse til live hos historie-interesserede romfans. Navnet kommer fra den skæbnesvangre Black Tot Day – 31. juli 1970 – som var dagen, hvor den britiske flåde for sidste gang gennemførte den flere hundrede år gamle tradition med daglige udskænkninger af rom. På dette tidspunkt var det gået op for flertallet, at en daglig udskænkning af 7 cl stærk rom (54,5%) var uforligelig med atom-ubåde og missiler, og fra da af blev flådens resterende rom-lager fyldt på stentøjsflakoner og opmagasineret, kun til brug ved særlige lejligheder som royale bryllupper eller diplomatiske begivenheder.

Og således var flåderommen mere eller mindre glemt i årtier, indtil Sukhinder Singh fra Elixir Distillers fik fingrene i et par af de originale flakoner med den ægte navy-rom fra før 1970. Dette ultrasjældne fluidum blev tappet under navnet Black Tot, og senest har Sukhinder og holdet bag Elixir Distillers også kreeret et moderne blend, inspireret af den gamle, oprindelige rom.

Vis mere
Vis mindre

Black Tot Rum

399,00
   På lager
Antal
Alc %46,2%
TypeRom
Velegnet tilAvec
Drinks & cocktails
Flaskestørrelse70 cl.
VarenummerP80500215
Mest sete varer
Andre har også købt
Godet Gin Rivage
Godet Gin Rivage
Før 299,00
249,00
Citadelle No Mistake
Citadelle No Mistake
Før 389,00
350,00
Uno En Mil Single Oak Cask