Indbegrebet af Valpolicella i Superiore-kvalitet!
Valpolicella-området i den norditalienske Veneto-region, er kendt for sine famøse Amarone-vine. En Amarone-vin er dog blot en almindelig Valpolicella-vin, hvor druerne er tørrede. De mere simple Valpolicella-vine har et renere og mere klart udtryk, hvor frugten er mere frisk og forfinet. Vinene er stadig saftige og intense, og med Benedettis Superiore-version er du sikret endnu mere modenhed og lagring! Dette er en sand klassiker fra Veneto!
Vinens karakter:
Med sin smukke, rubinrøde farve bydes der velkommen til en intens og fyldig smag med kirsebær, blomster og et strejf af mild krydderi. Det er en vedvarende og aromatisk Valpolicella med elegante tanniner.
Hvad er vinen velegnet til?
Denne fremragende vin bør serveres i store glas ved en temperatur på 18 grader.
Sådan er vinen fremstillet:
Vinen er lavet på de klassiske druer, Corvina, Corvinone, Rondinella og Molinara, som kun høstes i hånden sidst i september og begyndelsen af oktober. Druerne lægges derefter til hvile i kasser i omkring 20 dage, hvilket resulterer i en forbedring af farven, intensiteten af duften og en øget alkoholprocent. Vinen gærer i omkring 15 dage og lagres 90% på ståltanke og 10% på fransk eg.
Om Cantine Benedetti:
Absolut topproducent i Amarone! Hos Benedetti springer man gerne en årgang over, hvis den ikke lever op til forventningerne. De tre brødre, Guiseppe, Davide og Simone har taget fremstillingen af Amaronevine til helt nye højder i Veneto. De er dyre - men de er dæleme også lækre!
Samtidig laver de også super lækre Valpolicella- og Ripasso-vine med stor nydelsesværdi og i en mere prisvenlig kategori.