Nichedrue i cremet, fadlagret version
Picpoul de Pinet er normalt en frisk, citrusdomineret hvidvin fra Languedoc-regionen i Frankrig, kendt for sin høje syre og perfekte parring med skaldyr. Picpoul Prestige er dog anderledes i stilen: gennem 6 måneders fadlagring får vinen en rund og cremet karakter, som virkelig feder stilen op. Her er der solmodenhed fra det pålidelige Sydfrankrig!
Vinens karakter:
Beauvignac Picpoul de Pinet Prestige er en meget overraskende hvidvin. Vinen har en aromatisk duft af citrus og vaniljetoner fra fadlagringen. Her oplever du en dejlig cremethed og en flot fylde, som smelter sammen med en dejlig blød struktur.
Hvad er vinen velegnet til?
Gastronomisk er den en dejlig kombination til asparges med tykke, smøragtige saucer som hollandaise. Fungerer også godt til lyst kød og skaldyr.
Serveringstemperatur: 12 grader.
Sådan er vinen fremstillet:
Fremstillet på 100% Picpoul og fadlagret i 6 måneder.
Om producenten:
Kooperativet Les Costières de Pomèrols blev grundlagt i 1932 for at samle kræfterne til at producere den bedst mulige vin. Kooperativet består af 320 vinavlere, der dækker et område på 760 ha., hvoraf 230 er klassificeret som A.O.C. Coteaux de Languedoc Blanc Picpoul de Pinet. Området ligger ud til Middelhavet 150 km. fra den spanske grænse og 45 km. fra Montpellier.
Siden 1989 har man eksperimenteret med fadlagring for yderligere at forbedre vinene. Ønologen, M. Jean Verrier, har skævet til Bourgogne og bruger vinfremstillingsmetoder lig dem, man kender fra Meursault og Montrachet.
Dette forædlingsarbejde har båret frugt, idet A.O.C. Picpoul de Pinet fra Beauvignac stadigt modtager guld, sølv og bronce ved de mest prestigiøse konkurrencer i Frankrig.