Vores mest solgte europæiske hvidvin!
Denne hvidvin fandt vi på Vinexpo (verdens største vinmesse) i 1997, og den har været vores mest solgte europæiske hvidvin lige siden. Druerne til vinen får lov at hænge ekstra lang tid på vinstokkene, og det giver en vin med en skøn, frisk frugt, som samtidigt fremstår den fed og fyldig.
Vinens karakter:
Farven er lys strågul med flot refleks. Forfriskende og intens aroma af gule frugter og fine blomster elementer. Et perfekt eksemplar på en middelhavs Chardonnay, der er velstruktureret og generøs. Skøn behagelig, frisk frugt først i smagen, og så en lidt cremet og blød, moden frugt i eftersmagen. En tilpasset syre gør at vinen fremstår både blød, fed og frisk på samme tid.
Hvad er vinen velegnet til?
Vinen er meget velegnet til fisk, lyst kød og fjerkræ – men er også en stor fornøjelse uden mad.
Serveringstemperatur cirka 6-8 grader.
Sådan er vinen fremstillet:
Vinen er lavet på ren Chardonnay, og den er ikke blevet fadlagret. Fremstillingen foregår først ved at druerne får lov til at hænge ekstra lang tid på vinstokkene. Det giver druen endnu højere kvalitet end normalt. Det giver ydermere en naturlig fedme der ikke behøver fadlagring. Fordelen er her, at den fremstår både fed og fyldig og kan beholde en skøn frisk frugt.
Om Cave les Costières de Pomerols:
Dette kooperativ blev grundlagt 1932 for at samle kræfterne til at producere den bedst mulige vin. Siden 1989 har man eksperimenteret med fadlagring for yderligere at forbedre vinene. Ønologen, M. Jean Verrier, har skævet til Bourgogne og bruger vinfremstillingsmetoder lig dem, man kender fra Meursault og Montrachet. Dette forædlingsarbejde har båret frugt, idet vinene til stadighed modtager guld, sølv og bronze ved de mest prestigiøse konkurrencer i Frankrig.