Barolo - topvinen fra Piemonte.
Barolo siges at være vinenes konge og kongernes vin - større kan det vist ikke blive...
Barolo-vinene kommer fra marker omkring den mindre landsby Barolo i Piemonte. Druen er altid og kun Nebbiolo, og ofte er vinene som unge lukkede og præget af barske tanniner. Men allerede efter et par år begynder de at åbne sig med meget komplekse duft- og smagsindtryk.
Vinens karakter:
I alle de store Barolo-vine findes et hav af duftnuancer og smagsindtryk, og denne vin er ingen udtagelse. Her opdages rosenblade, lakrids, violer, kampfer, mynte, læder, trøffel, skovbund. Når vinen har iltet en anelse kommer de flotte blomstrede og frugtige noter frem. Specielt de tørrede rosenblade og violer, men også de saftige noter af kirsebær og blomme smages tydeligt.
Hvad er vinen velegnet til?
Til alle store vine hører god mad. Alt hvad der er langtidsbraiseret og grillet af kalve- eller oksekød passer forrygende til denne vin. Også risotto, kraftigere pastaretter og tomatbaserede saucer går godt til vinen.
Nyd den gerne ved 16-18 grader og giv den en times iltning inden servering.
Om producenten:
Kooperativet, med Agostino i spidsen, har været aktivt siden 1957, hvor nogle ganske få vindyrkere gik sammen. I dag består vinhuset af mere end 286 vinbønder, der leverer druer i meget høj kvalitet. De forskellige vinbønders marker er klassificeret efter jordbundsforhold og beliggenhed, for at bestemme de optimale forhold for høsttidspunktet.
Nogle af vores største kundefavoritter gennem tiden kommer fra Govone, f.eks. Toscanello, Anniversario og Barbera d’Alba Superiore.