Barbera d'Alba San Giovanni
Barbera d'Alba San Giovanni
Barbera er en af de mest plantede røde sorter i hele Italien. Det medfører at produktionen er høj og ofte er vinene uden karakter. Men i Piemonte er det helt anderledes. Her er Barbera egnes stolthed, måske lige efter Nebbiolo. Druens skind er dyb rød, hvilket resulterer i meget mørke vine.

Karakter:
Denne barbera har ligget 12 måneder på barriques af str. 300-500 l. Den er mørk i farven og har en kraftig bouquet med moden brombær og let viol. Den er kraftig med lette tanniner og en flot frugtig og blød finish.

Virna bliver i dag regnet for en af de absolut førende producenter i Piemonte. Deres vine bliver fremhævet i mange af de mest kendte vintidsskrifter i verden. Vi er meget stolte af, at vi fik lov til at sælge deres vine i Danmark.

Virna Borgogno blev færdig på ønologskolen i Alba i 1991, og allerede 10 år senere etablerede hun vinhuset Virna, som hun i dag kører sammen med sin søster Ivana og sin mand Giovanni.

Decanter (verdens største vinmagasin) skriver bl.a. følgende om Virna: This is an up- and coming estate that has a tasting room right in the Barolo town centre, so it's easy to visit.

Årgang  2015:

90 point i Robert Parker´s Wine Advocate!

5 stjerner på flaskehalsen.nu, uge 36 2018:
"Denne Piemonte-vin er på samme tid typisk italiensk, men den er også anderledes fra mange andre vine fra området. For den dufter markant og gennemtrængende og har en krydret stil, der skratter i munden. Men selvom den har sine krydderier og skarpe kanter, så er der også en rigtig flot balance, hvor der er power og vildskab på den ene side, men hvor der stadig er plads til elegancen og nuancerne. Duften er rustik og markant, mens smagen er vældigt krydret. Der er på samme tid modne bær, små parfumerede blomsternoter og en fyldig frugt, der til sammen giver en flot Barbera-vin."Vis mere
Vis mindre

Barbera d'Alba San Giovanni

   Varen er midlertidigt udsolgt fra lageret. Kontakt evt. din lokale butik.
Alc %14,5%
LandItalien
OmrådePiemonte
VinhusVirna
Årgang2016
DruerBarbera
SmagsretningFyldig
Tør
Kompleks
Velegnet tilBøffer
Vildt
Oksekød
Steg af okse
Flaskestørrelse75 cl.
TypeRødvin
VarenummerT00531565
Mest sete varer