Barbera d'Alba San Giovanni
Barbera d'Alba San Giovanni
Barbera er en af de mest plantede røde sorter i hele Italien. Det medfører at produktionen er høj og ofte er vinene uden karakter. Men i Piemonte er det helt anderledes. Her er Barbera-druen egnens stolthed, måske lige efter Nebbiolo. Druens skind er dyb rød, hvilket resulterer i meget mørke vine.

Karakter:
Denne barbera har ligget 12 måneder på barriques af str. 300-500 l. Den er mørk i farven og har en kraftig bouquet med moden brombær og let viol. Den er kraftig med lette tanniner og en flot frugtig og blød finish.

Virna bliver i dag regnet for en af de absolut førende producenter i Piemonte. Deres vine bliver fremhævet i mange af de mest kendte vintidsskrifter i verden. Vi er meget stolte af, at vi fik lov til at sælge deres vine i Danmark.

Virna Borgogno blev færdig på ønologskolen i Alba i 1991, og allerede 10 år senere etablerede hun vinhuset Virna, som hun i dag kører sammen med sin søster Ivana og sin mand Giovanni.

Decanter (verdens største vinmagasin) skriver bl.a. følgende om Virna: This is an up- and coming estate that has a tasting room right in the Barolo town centre, so it's easy to visit.

Årgang  2015:
90 point i Robert Parker´s Wine Advocate.Vis mere
Vis mindre

Barbera d'Alba San Giovanni

   På lager
Antal
Alc %14,5%
LandItalien
OmrådePiemonte
VinhusVirna
Årgang2018
DruerBarbera
SmagsretningFyldig
Tør
Kompleks
Velegnet tilBøffer
Vildt
Oksekød
Steg af okse
Flaskestørrelse75 cl.
TypeRødvin
VarenummerT00531565
Mest sete varer