Anniversario
Anniversario
En ægte Holte Vinlager bestseller

Vores mest solgte vin gennem de sidste par år. Den er blevet hædret et utal af gange med medaljer og ”Best Buy”. Her får du altså rigtig meget for dine penge.

Anniversario er produceret i Piemonte og kommer fra vores gode leverandør gennem mange år, Produttori di Govone, med Agostino i spidsen. Den er lavet på 60% Barbera, 20% Nebbiolo og 20% Dolcetto.

Druerne kommer fra vinmarker, som alle er beliggende 200-300 meter over havets overflade. Jorden her er ler- og kalkholdig og meget sandet.

Helt uhørt for en vin i dette prisleje har den lagret tre måneder på egetræsfade, hvilket har givet den en helt fantastisk duft og smag. Fadlagringen tilfører også vinen kompleksitet og nuancerigdom.

Druesammensætningen i Anniversario:


Hovedvægten er lagt på Barbera druen. Barbera er en af de mest plantede røde sorter i hele Italien. Det medfører, at produktionen er høj, og at vinene ofte er uden karakter.

Men i Piemonte er det helt anderledes. Her er Barbera egnes stolthed sammen med Nebbiolo. Druens skind er dybrød, hvilket resulterer i meget mørke vine. Den er rig på frugtsyre, men praktisk talt uden garvesyre. Duften og smagen er krydret og kendetegnet af bitre kirsebær. Flere og flere moderne vine er yderligere fadlagret, hvilket løfter vinen til et helt andet niveau.

Vinen har også fået lige dele af Nebbiolo og Dolcetto. Nebbiolo kendes bedst fra kommunerne Barbaresco og Barolo. Nebbiolo betragtes som kongen af de italienske druesorter. Den står også meget stærkt blandt alverdens druesorter og er anerkendt for at stå bag store og komplekse vine. Aromamæssigt har Nebbiolo en meget bred smagspalette bestående af bær, florale og urtede elementer.

Med til at komplementere vinen er Dolcetto. Denne drue tilfører friskhed og elegance. Dolcetto betyder lille søde på italiensk, hvilket den mystisk nok ikke er. Vine på Dolcetto er generelt meget tørre og har altid en umiskendelig duft af bitre kirsebær, der ledsages af en markant garvesyre.

Anniversarios karakter:


Anniversario har en lys rubinrød farve og en frisk let krydret bouquet. Smagen er frisk med gode frugtnoter og behagelige tanniner.

Hvad er Anniversario velegnet til:


Nyd gerne vinen ved cirka 15-17 grader til en god bøf, pasta eller modne oste. Vinen kan også nydes uden mad med stort velbehag. Her kan det være en fordel at afkøle vinen til cirka 10-12 grader.

Anmeldelser:


5 stjerner i Spis Bedre, april 2018:
"Det er vigtigt at have redningsplanker i tilfælde af, at noget går galt. Anniversario er sådan en. Man kan drikke den til næsten alt, men udmærker sig især til cremede pastaretter og lyst kød som kylling. Dufter lækkert af søde, modne kirsebær, men er i smagen frugtig, tør med god syre og blød tannin – og så er den billig!".

Andre gode anbefalinger i samme prisklasse:Terre dell Isola - Nero d'Avola - blød, frugtrig og let krydret sicilianer

Curis Valley Varietal Carménère - skøn solmoden frugt og næsten ingen garvesyre
Vis mere
Vis mindre

Anniversario

   Varen er midlertidigt udsolgt fra lageret. Kontakt evt. din lokale butik.
TypeRødvin
Alc %13,5%
LandItalien
OmrådePiemonte
VinhusProduttori di Govone
Årgang2015
DruerBarbera
Nebbiolo
Dolcetto
SmagsretningFyldig
Tør
Velegnet tilAperitif/uden mad
Pasta
Lette retter
Milde oste
Charcuteri
Tapasbord
Flaskestørrelse75 cl
VarenummerP12051715
Andre har også købt
Cantorum Negroamaro/Primitivo
Dingo Hill  Shiraz/Merlot
Darwin Chardonnay Reserve