Delikat sødme med chilensk twist
Tænk engang: i Chile laver man ikke kun kraftige rødvine og sprøde hvidvine – men også lækre dessertvine! Her har druerne hængt lidt længere på stokken, så sukker og aromaer bliver koncentreret. Det kaldes “late harvest”, og det giver en vin med både sødme og friskhed i flot balance. Her er der virkelig friskhed og elegance for alle pengene!
Vinens karakter:
Dybt gyldengul i farven med intense noter af moden fersken, ananas og et strejf af hvide blomster. Smagen er frisk og sprød med en flot balance mellem sødme og syre. Lang eftersmag med frugtige og florale nuancer.
Hvad er vinen velegnet til?
Perfekt ledsager til søde desserter som tærter, bagte ferskner, æblekage og sprøde kager – eller bare et glas i solen, når man vil forkæle sig selv.
Serveringstemperatur: 12–14 grader.
Sådan er vinen fremstillet:
Håndhøstede druer med indslag af botrytis, som er en svamp, der dehydrerer druerne og skaber enorm kompleksitet. Mosten macererer koldt i 5 dage, hvorefter den gærer langsomt i ståltanke ved 14–16 grader i hele 6 uger. Efter endt gæring hviler vinen på gærresterne, som røres ugentligt for at give mere dybde og lag.
Om producenten:
Terre Bendita blev grundlagt af to gode venner foran pejsen på deres foretrukne pub. Med næsten 40 års samlet erfaring i branchen, kom Benjamin Naylor og Dominic Harmsworth frem til den voksende erkendelse, at der var plads på eksportmarkederne for vine, der virkelig leverede over forventningerne i kvalitet uden at påvirke prissætningen.
Benjamin og Dominic følte, at Chiles vinportefølje var begyndt at læne sig for meget op ad den velkendte metode med at levere sikre og rimeligt prissatte vine; og at man gik glip af muligheden for at hæve niveauet og levere spændende vine til lave priser.
Så opstod pludselig en idé... Til at begynde med brugte de deres erfaring til at yde en salgstjeneste til størstedelen af Chiles ti bedste vingårde. Imidlertid fusionerede de, i december 2015, den chilenske del af deres virksomhed, Terra Bendita, med en af regionens fremadstormende vingårde, Bodegas y Viñedos de Aguirre, og udnyttede en rigdom af viden sammen med et fremragende teknisk hold, der var i stand til at levere det essentielle i, hvad de ledte efter: spændende vine til bæredygtige, fantastiske priser!
Vinserien, som blot hedder “18”, hylder Chiles uafhængighedsdag; og de indfødte, stolte lokale, der formåede at generobre deres land fra spanierne den 18. september 1810.