Delikat og solmoden Pinot Noir
Pinot Noir er den dyrebareste drue i verden. Den bliver dyrket over det meste af kloden, hvor den har unikke udtryk fra region til region.
I Chile har man optimale dyrkningsforhold, hvor man både får sol, men også en kølighed, som holder på syren. Pinot Noir-druen opnår en lækker koncentration i Chile, samtidig med, at elegancen bibeholdes.
Her får man et saftigere og mere urtet udtryk af Pinot Noir, som er meget nem at forelske sig i!
Vinens karakter:
Denne Pinot Noir har en lys rubinrød farve. Det er en sofistikeret vin med noter af jordbær, blid røg, krydderier og bløde noter af toast.
Den har en velafbalanceret syre og en blød tekstur. Dens modne frugter og fadpræg sammensmeltes til perfektion, og leder over i en lækker afslutning.
Hvad er vinen velegnet til?
Denne Pinot er perfekt til røget mad, grønne salater, svampe, kylling og bløde oste.
Serveringstemperatur: 14-16 grader.
Sådan er vinen fremstillet:
Vinen er fremstillet på Pinot Noir-druen, som er høstet i midten af marts, 285 km. syd for Santiago, i Maule Valley. Her er et middelhavslignende klima, hvor der er regn om vinteren og tørre somre med markante temperaturforskelle mellem nat og dag. Dette gør, at druerne modnes med et godt tanninindhold, fremragende aromaer og farvekoncentration. Jordbunden er en kombination af sand og vulkansk aske, og det flade terræn har en fremragende soleksponering.
Mosten fermenterer i ståltanke med udvalgte gærstammer ved temperaturer på mellem 22-26 grader i en periode på 10-15 dage. Derefter overføres vinen til franske og amerikanske fade, hvor den lagres i 8 måneder. Inden aftapningen stabiliseres og filtreres vinene omhyggeligt for at bevare al frugten.
Om producenten:
Terre Bendita blev grundlagt af to gode venner foran pejsen på deres foretrukne pub. Med næsten 40 års samlet erfaring i branchen, kom Benjamin Naylor og Dominic Harmsworth frem til den voksende erkendelse, at der var plads på eksportmarkederne for vine, der virkelig leverede over forventningerne i kvalitet uden at påvirke prissætningen.
Benjamin og Dominic følte, at Chiles vinportefølje var begyndt at læne sig for meget op ad den velkendte metode med at levere sikre og rimeligt prissatte vine; og at man gik glip af muligheden for at hæve niveauet og levere spændende vine til lave priser.
Så opstod pludselig en idé... Til at begynde med brugte de deres erfaring til at yde en salgstjeneste til størstedelen af Chiles ti bedste vingårde. Imidlertid fusionerede de, i december 2015, den chilenske del af deres virksomhed, Terra Bendita, med en af regionens fremadstormende vingårde, Bodegas y Viñedos de Aguirre, og udnyttede en rigdom af viden sammen med et fremragende teknisk hold, der var i stand til at levere det essentielle i, hvad de ledte efter: spændende vine til bæredygtige, fantastiske priser!
Vinserien, som blot hedder “18”, hylder Chiles uafhængighedsdag; og de indfødte, stolte lokale, der formåede at generobre deres land fra spanierne den 18. september 1810.