Krydret og frugtfuld Trousseau
Trousseau er en af Jura-regionens egne skatte – en krævende drue, men som til gengæld giver en intens smag. Druen trives på varme, lette jorde og leverer vine med krydrede noter og saftige røde frugter. En vin, der både er frisk og charmerende, men med en kant af vild elegance. En lækker og hypet nørdevin!
Vinens karakter:
Smuk, intens kirsebærrød farve. Smagen er typisk for druen med krydrede noter og modne røde frugter, elegant og balanceret. En vin, der både har friskhed og struktur, og som viser Jura på sin mest tilgængelige og indbydende måde.
Hvad er vinen velegnet til?
Lækker til charcuteri og delikatesser, rødt kød – både i sauce og på grill – samt andebryst og modne oste. En vin, der kan nydes ung for sin frugt, men som også kan ligge i kælderen i 6–8 år, hvis man vil udforske dens udvikling.
Serveringstemperatur: 14–15 grader.
Sådan er vinen fremstillet:
Høsten foregår manuelt, efterfulgt af 12 dages maceration i temperaturkontrollerede ståltanke. Under fermentering bliver mosten regelmæssigt pumpet. Efter presning lagres vinen delvist på egetræsfade (25%) og resten i ståltank for at kombinere frisk frugt med elegante trænoter. Kun let filtreret før tapning.
Om producenten:
Domaine Maire & Fils er en af de store og mest traditionsrige producenter i Jura. Familien har arbejdet med vin i generationer og ejer i dag omkring 234 hektar vinmarker fordelt på flere topappellationer som Château-Chalon, l’Étoile og Arbois. De dyrker alle områdets druesorter og lægger stor vægt på respekt for naturen, jorden og de klassiske Jura-metoder. Opmærksomhed på terroir og præcision i arbejdet giver vinene fra Domaine Maire & Fils deres særpræg og kvalitet.