Pinot Noir Schmitt 1919
Pinot Noir Schmitt 1919

Let og mild Pinot Noir


Foretrækker du en let, mild og garvesyrefattig rødvin, så er denne lige i skabet. Den kan tilmed nydes lidt lettere afkølet med stort velbehag.

Vinens karakter:

Farven er rubin rød og i duften springer jordbær og kirsebær op fra glasset. Smagen er saftig og byder på tydelige elementer af især kirsebær.

Hvad er vinen velegnet til?

En god sommer rødvin til de lette retter , kylling og fisk.

Sådan er vinen fremstillet:

Den er lavet på Pinot Noir-druer, der kommer fra vinmarker i Rheinhessen.

Anmeldelser:

5 stjerner på Vinavisen.dk, august 2019.

Tysk vin - dengang og nu:

Glem alt om Liebfraumilch, Piesporter og Schwarze Katz: Nye tyske vine oser af drikkeglæde og livslyst. Hylderne i grænsebutikkerne har bugnet af elendig tysk vin, men unge, nyuddannede vinmagere begynder så småt at overtage driften af deres forældres vingårde, og det har bragt pionerånden tilbage i tysk vinfremstilling.

Bevares - der har hele tiden været dygtige og dedikerede producenter, som har lavet god kvalitet. Men tilgængeligheden til dem har været en stor udfordring, da de nærmest er  druknet i oceanet af førnævnte vine.

Mange forbinder udelukkende Tyskland med hvide vine, og mange tænker sikkert mest på søde og sødlige vine fra dette land. Men der laves faktisk ganske meget rødvin – og af rigtig god kvalitet. Specielt er det vine på Spätburgunder (Pinot Noir) der rykker, og de kan uden tvivl konkurrere med en del bourgogne-vine, som ofte er meget dyrere.
Vis mere
Vis mindre

Pinot Noir Schmitt 1919

   På lager
Antal
Alc %12,5%
LandTyskland
VinhusSchmitt Söhne Wines
Årgang2018
DruerPinot Noir
SmagsretningFrugtig
Halvtør
Mild
Velegnet tilAperitif/uden mad
Fisk
Kylling
Lyst kød
Sommerretter
Flaskestørrelse75 cl.
TypeRødvin
VarenummerP18520218