Kraftig og velstruktureret Priorat.
Her får du en klassisk Priorat-vin med et moderne islæt. Der er stor smag og dybde i vinen, og du kan se frem til en stor oplevelse fra det spændende vindistrikt, der ligger sydvest for Barcelona.
Vinens karakter:
Vinen har en flot farve og glans. Smagen er kraftig og kødfuld med noter af især sorte frugter og urter. Vinen er velstruktureret med en god syre og velintegrerede tanniner. Eftersmagen har en lang, dvælende finish og en fin mineralitet over sig.
Hvad er vinen velegnet til?
Nydes bedst til oksekød eller lam. Og gerne fra grillen. Det er en robust vin, der kræver noget modspil. Får den det, kan du forvente dig en forrygende smagsoplevelse!
Serveringstemperatur cirka 16 grader. Ilt gerne vinen et par timer.
Sådan er vinen fremstillet:
Vinen er lavet på 65% Carignan, 25% Grenache og 10% Cabernet Sauvignon. Den har fået 12 måneder på fad - heraf 75% på fransk eg og 25% på amerikanske fade.
Om Priorat:
Priorat er en lille, dynamisk vinregion i Catalonien, i det nordøstlige Spanien, hvis intense, fyldige rødvine er blevet berømt i de sidste par årtier. Den klassiske Priorat-vin er lavet på druerne Garnacha og Samso/Carignan, og har en koncentreret aroma af specielt lakrids og kirsebær.
Rød Priorat-vin (regionen producerer også små mængder hvid og rosé) er enestående i tre vigtige henseender. For det første er det en af meget få vinstile i verdensklasse, der er baseret på Grenache – en kategori, hvor den kun får selskab af Châteauneuf-du-Pape og topvinene fra Californiens Sine Qua Non.
Spaniens varme, tørre vinmarker er kendt for deres lave udbytte, men Priorats vinstokke giver et ekstremt lavt udbytte selv efter spanske standarder. Udbyttet her er i gennemsnit mindre end fem hektoliter pr. hektar (500 liter pr. hektar).
Officielt er det maksimalt tilladte udbytte for regionen seks tons pr. hektar (omkring 4500 liter pr. hektar eller 2,4 tons pr. hektar - selvom dette sjældent opnås) for rødvine og otte tons pr. hektar (ca. 6000 liter pr. hektar eller 3,2 tons pr. acre) til hvidvine.
For at give en vis sammenhæng er det spanske gennemsnit 25 hektoliter per hektar (2500 liter per hektar), mens f.eks. vinmarker i det kølige, våde Tyskland giver et udbytte tættere på 80 hl/ha (8000 liter per hektar).
Udbyttet er tæt forbundet med kvalitet: lavere udbytte betyder generelt højere kvalitet. Der er tre hovedårsager til Priorats superlave udbytte: klima, næringsfattig jord og vinstokkenes alder.