Les Fruits Mûrs
Les Fruits Mûrs
5 stjerner på Vinavisen.dk, uge 9 2018
"En rigtig god rødvin med personlighed. En maskulin vin med fyldig, afrundet frugt, bløde tanniner, en god krydring og noter af hindbær, solbær og tobak. På bagetiketten står der: Prøv den til en chokoladekage. Ja, hvorfor ikke?"

Denne vin der er lavet på Grenache, har fået tilnavnet ”les fruits mürs”. Det betyder at druerne er høstet på et tidspunkt hvor de har opnået en usædvanlig høj modenhed. Efter gæringen lagres vinen i 9 måneder, 90% af vinen i ståltanke og de resterende 10% i tønder. 

Det resulterer i en kraftig og koncentreret vin, med tydelige noter af chokolade og modne sorte frugter. Fremragende til lammekoteletter!

Familien Dardé har ejet Domaine Les Yeuses de sidste 30 år, og besidder 80 hektar vinmarker. Vingården ligger placeret ved byen Mèze mellem Middelhavet og Thau-bassinet. Jorden hvor vinstokkene er plantet er specielt rig på ler og kridt. Den maritime indflydelse fra Middelhavet præger druerne gennem hele året, og er medvirkende til at bevare den karakteristiske frugt som er typisk for vinmarker der ligger ud til kysten.

Languedoc betragtes som Frankrigs vinlegeplads: det er her der eksperimenteres og det er her druesorter sammensættes på nye måder. Al denne nytænkning er ikke kommet naturligt, men er snarere sket som en reaktion på stærke markedskræfter, der ønsker vin af høj kvalitet. Og det leverer Domaine les Yeuses!
Vis mere
Vis mindre

Les Fruits Mûrs

   På lager
Antal
TypeRødvin
Alc %14%
LandFrankrig
OmrådeLanguedoc
VinhusDomaine les Yeuses
Årgang2015
DruerGrenache
SmagsretningFyldig
Frugtig
Krydret
Velegnet tilKrydrede retter
Bøffer
Ostebord
Vildt
Flaskestørrelse75 cl.
VarenummerT00531673
Andre har også købt
Pimpala Road Shiraz
Cuvée Pontserme
Observer Pinot Noir Reserve