Xiloca Garnacha
Xiloca Garnacha

Spændende spansk nyhed!


Virkelig lækker vin der fremstår både frisk og frugtig. En hyldest til Garnacha-druen, som under franske himmelstrøg er kendt som Grenache.

Vinens karakter:

Vinen byder på en flot intens brombærfarve og duften er meget aromatisk. Friskhed og velintegrerede tanniner giver vinen dybde og karakter. Intensiteten fortsætter i en fyldig smag og en langvarig frugt.

Hvad er vinen velegnet til?

Vinen er en rigtig god allrounder til det meste fra hverdagskøkkenet. Den fungerer også super godt til krydrede grøntssagssupper - som eksempelvis Gazpacho.

Serveringstemperatur cirka 16-18 grader.

Sådan er vinen fremstillet:

Xiloca er lavet på ren Garnacha. Druerne kommer fra ejendommens lavere vinmarker langs Jiloca-floden. Her har man en højere procentdel af rød ler og det er med til at fremhæve en moden frugtprofil i vinen. Vinen er efter fermentering aftappet fra tanke i rustfrit stål.

Om Calatayud:

Da Calatayud opnåede DO-status i 1990, blev det samtidigt Aragons næststørste vinproducerende region næstefter Cariñena. Siden da har det været opgradering og perfektionering af vinene med samarbejdsvillige bodegaer, der foretager gradvise forbedringer.

Der har været betydelige investeringer i ny teknologi, nye vinfremstillingssystemer og vinmarksundersøgelser. Takket være alle disse faktorer begynder Calatayud-vine nu at vise deres virkelige potentiale.

Mange af de nye vine udforsker mulighederne for Garnacha-druen, når den bliver høstet ved fuld modenhed. En ny kategori af unge rødvine kaldet Calatayud Superior er fremstillet af Garnacha fra vinstokke, der er mindst 50 år gamle med et udbytte på højst 3.500 kg pr. Hektar.
Vis mere
Vis mindre

Xiloca Garnacha

   På lager
Antal
Alc %14,5%
LandSpanien
OmrådeCalatayud
Årgang2019
DruerGarnacha
SmagsretningFyldig
Frugtig
Tør
Frisk
Velegnet tilAllround
Grøntsagsretter
Flaskestørrelse75 cl.
TypeRødvin
VarenummerP13240219
Andre har også købt
Camparrón Reserva
Camparrón Reserva
Fra 79,00
Rojalet Selecció Montsant
Finca la Estanquera