Royal Oporto White Port
Royal Oporto White Port
Den 10. september 1756 blev selskabet Real Companhia Velha grundlagt af Royal Charter - The King D. Josè 1. De vigtigste landmænd i det øvre Douro og de gode mænd i byen Porto, fik overdraget selskabet, som havde til opgave at
"opretholde dyrkning af vinstokke samt bevare produktionen af disse vinstokke i deres naturlige renhed, til gavn for landbrug, handel og folkesundhed".

Denne portvin er fremstillet af druer dyrket på Real Companhia Velha - Quinta das Carvalhas. På tværs af Douro-floden besiddes en serie vinmarker, med vinstokke fra 60 til 80 år. Disse marker er beplantet med forskellige druesorter som f.eks. Rufete og Souzão. Hvert år blandes druerne således de særlige kendetegn ved Port hele tiden bibeholdes.

Gæringen foregår i rustfri ståltanke. Druerne knuses - skind og stilke bibeholdes for at trække den maksimale mængde aroma, farve og smag ud af druerne. Når det ideelle restsukker niveau er opnået på den unge vin, stoppes alkoholgæringen ved at tilsætte 100% naturlige druer/brandy, og druen bevare sin naturlige sukker. Lagres herefter 3-4 år i tonèis (kar med en kapacitet på 65.000 liter) lavet af eg og kastanje træ for yderligere udvikling. Afslutningsvis filtreres vinen og kommes på flasker.

Smagsnoter:

Denne White Portvin har en klar strågul farve.
Aromaen er rig blomstrende.
Smagen er elegant, medium-sød og delikat.

Portvinen kan serveres nu og gerne ved 14-16°C.  Kan bruges i varmt vejr som aperitif eller prøv en "Portonic" ( 1/3 del white portvin, 2/3 Tonic vand og masser af is og lidt citron).Portvinen udvikler sig ikke yderligere i flasken.

Passer fint til frugtdesserter f.eks. "abemad" - men kan reelt bruges til alle desserter.

Vis mere
Vis mindre

Royal Oporto White Port

89,00
   På lager
Antal
Alc %19%
LandPortugal
OmrådePorto
VinhusReal Companhia Velha
SmagsretningHalvsød
Elegant
Delikat
Velegnet tilAperitif/uden mad
Dessert
Flaskestørrelse75 cl.
TypePortvin
VarenummerT02131053