Visan Côtes du Rhône Villages
Visan Côtes du Rhône Villages

Rhône Villages med smæk for skillingen!


Vi har købt 25.000 flasker af denne fremragende vin, og kan for første gang i 10 år tilbyde en Rhône Villages til så lav en pris.

5 stjerner i Politiken, december 2020. (Bedste Julevine under 75 kroner)

Ekstra Bladet - 5 stjerner og GODT KØB, oktober 2020.

5 stjerner på WineManual, september 2020:
"Indbydende og frisk næse med halvslikket og let stuvet jordbær, hindbær og blomme. Vinen dufter nærmest af krydret parfume, men det fungerer egentlig ret godt. Det er et ungt udtryk, som dog fremstår ret åbent og luftigt, hvilket er forfriskende for en 2017, som ellers plejer at være koncentreret, halvrodet og indelukket i øjeblikket.

Paletten er saftig med en forfinet solmodenhed. Man fornemmer igen en spøjs parfume, som er fremtræden fra ankomsten til afslutningen. Vinen er meget floral med udprægede violette blomster. Desuden er der grapefrugtskal, god mineralitet og blid sød lakrids. Afslutningen er dog lidt uelegant, hvor profilen bliver mere bitter med den dominerende kvindeparfume.

Vinen er tør med en fin sødmefornemmelse fra den modne frugt. Der er god syre, som det relativt høje indhold af den kombinerede sammensætning af Syrah og Carignan bidrager med. Tanninerne er meget blide og kroppen har en god fyldighed.

En fantastisk hverdagsvin til prisen. Igen bevises det, at cru’erne in spe fra Côtes du Rhône-Villages gemmer på noget af verdens bedste value for money."


Vinens karakter:

Smagen er blød og rund, og byder på bærfrugt, solbærlikør, sydfranske krydderurter og lakrids. Eftersmagen er vedholdende og fløjlsbløde tanniner afslutter vinen elegant.

Hvad er vinen velegnet til?

Perfekt til oksekød, andebryst og lam - gerne fra grillen. Også forrygende til tapasbordet og til traditionel julemad.

Serveringstemperatur cirka 16/18 grader.

Sådan er vinen fremstillet:

Vinen er lavet på 60% Grenache, 30% Syrah og 10% Carignan.

Côtes du Rhône:

Hvis du leder efter vin med den sydlige Rhône-charme, som er til at betale for rimelige penge, skal du købe vin fra Côtes du Rhône.

Côtes du Rhône har i alt fem appellationer og disse opdeles i to kvalitetsniveauer - nemlig Côtes du Rhône Villages, som er et højere klassificeringsniveau og Côtes du Rhône, som er mindre prestigefyldt , da dens terroir (jordbundsforhold, placering og klima) ikke er på samme niveau som vinene fra Côtes du Rhône Villages.

Côtes du Rhône-vine er ekstremt madvenlige og er lette at matche med en lang række fødevarer. Rødvinene egner sig især godt til kød - grillet, stegt ristet eller stuvet. Vinene kan også nydes med stort velbehag til en bred vifte af bløde, modne eller faste oste.

Vis mere
Vis mindre

Visan Côtes du Rhône Villages

   Varen er midlertidigt udsolgt fra lageret. Kontakt evt. din lokale butik.
Alc %14%
LandFrankrig
OmrådeCôtes du Rhône Villages
VinhusDomaine de Mongillon
Årgang2017
DruerSyrah
Carignan
Grenache Noir
SmagsretningFyldig
Frugtig
Krydret
Tør
Velegnet tilJulemad
Allround
Flaskestørrelse75 cl.
TypeRødvin
Ekstra Bladet
GODT KØB
WIneManual
VarenummerP11430417
Mest sete varer
Andre har også købt
Roc de l'Aigle Fitou 2015
Roger Perrin Cuvée Prestige
Espérance Côtes du Rhône