Til denne herlige Barolo høstes der KUN druer fra kommunen Barolo – deraf navnet. Vinen er lagret 2 år på slovenske og franske egetræsfade. Herefter fyldes vinen på flaske uden filtrering, for yderligere at lagre 6 måneder.
Duften er røget og krydret, og smagen følger op med mørk frugt, sort kirsebær og blomme. En snert af sødme afbalanceres perfekt af den mineralske og tørre eftersmag. Det er en fyldig og kompleks vin, der bør drikkes ved 17-18 grader af store rødvinsglas!
Virna Borgogno blev færdig på ønolog skolen i Alba i 1991, og allerede 10 år senere etablerede hun vinhuset Virna, som hun i dag kører sammen med sin søster Ivana og sin mand Giovanni.
Decanter (verdens største vinmagasin) skriver bl.a. følgende om Virna: "This is an up- and coming estate that has a tasting room right in the Barolo town centre, so it's easy to visit."
Kort om Barolo:
Barolo er en rødvin der laves i Piemonte i Norditalien og den er altid lavet på ren Nebbiolo. Den regnes af mange for Italiens største vin, og der er meget få vine, der kan måle sig med kompleksiteten i en god Barolo. Udover kompleksitet er vinene også nuancerige og fyldige, med en markant tilstedeværelse af syre og tanniner. Det er også derfor at en Barolo skal have lov til at modne – helst i minimum fem år fra høståret.
I henhold til DOCG-bestemmelserne skal vinene lagres i mindst 38 måneder, hvoraf 18 måneder skal være på eg. Riserva-betegnelsen kræver fem års alder, heraf tre år på eg.
Hvis du vil vide endnu mere om Barolo og Piemonte generelt, så kan vi kun anbefale dig at lytte med på vores podcast. I afsnit 11 fortæller Alexander om det legendariske vindistrikt!