Quinta da Prelada Vintage 2011
Quinta da Prelada Vintage 2011
DinVinGuide gav betegnelsen "GOD" i November 2017 og følgende kommentar: "Dyb rubin, farver glasset. Friskt frugt i næsen og med lidt kærnemælk. Tør stil, ikke så kraftig, men god frugt og elegance. Bør ligge lidt og afrundes."

Årgang 2011 er et af de helt store indenfor Vintage portvin, og er blevet kaldt en af århundredets bedste årgange, og det viser Prelada til fulde i denne kraftige Vintage Port.
Den har mange år i sig endnu, og det vil være oplagt at gemme et par stykker i kælderen til en særlig lejlighed.

Den smager dog også fantastisk på nuværende tidspunkt, og et anderledes serverings forslag kunne være en god peber bøf - det lyder måske mærkeligt for mange, men det er altså et rigtig godt match. Kraften og tanninerne spiller rigtig godt sammen med bøffen og peberen. Den er selvfølgelig også særdeles velegnet til de mere klassiske desserter, til chokolade, ris ala mande og kraftige oste.

Traditionerne holdes i hævd på Quinta da Prelada, og de hopper selv i karret for at trampe de nyhøstede druer – en fascinerende tradition, som vi i Holte Vinlager tidligere har været med til.

Preladas Vintage portvine er lagret 2 år på fad inden de kommer på flaske.

Quinta de Prelada blev etableret helt tilbage i 1557, men i generationer blev druerne solgt til de store portvinshuse nede i Porto, og således var der ingen udenfor lokalområdet, som kendte til Quinta da Prelada. Det er dog blevet ændret og i dag er Quinta da Prelada et af de nye stjerner i Dourodalen.

LBV 2000 var deres første vin, og den tiltrak sig straks stor opmærksom på grund af dens frugtrigdom og friskhed. Siden fulgte Vintage 2004, som i debutårgang strøg helt til tops ved bedste hedvin overhovedet ved den internationale Wine Challenge i London 2007, og i december 2008 fulgte en "Decanter Award Winner" og titlen som Portugals bedste "Single Quinta Port"


Vintage Port er vin fra én årgang og én producent, der er tappet på flaske 2-2½ år efter høsten. Det er af portvinstypen Ruby, og den er som ung nærmest sort, stærk, med tæt frugt og et højt garvesyreindhold, der dog varierer med årgangen. Har man hård hud på ganen, kan den drikkes ung til eksempelvis peberbøf, men den er mest beregnet til lagring, da den kan udvikle sig formidabelt ligesom andre store vine. Både stilen og grundkvaliteten kan variere mellem producenter og årgange, så en passende lagringstid kan variere fra 7-10 til 50 år.

Ved åbning skal vinen helst stilles op et par dage før brug, så den udfældede garvesyre lægger sig i bunden af flasken. Derefter hældes den på karaffel, så bundfaldet lægger sig i flaskens skulder, der er kraftig af samme grund, og ikke ender i karaflen. En portvins-si er nyttig her. Et kaffefilter kan også sagtens bruges.
Den flotte, uforlignelige duft, som er adelsmærket for den udviklede vintageport, er bedst på åbningsdagen. Drik den på dagen eller i hvert fald indenfor tre dage.
Vis mere
Vis mindre

Quinta da Prelada Vintage 2011

389,00
   På lager
Antal
TypePortvin
Alc %20%
LandPortugal
OmrådePorto
VinhusQuinta da Prelada
Årgang2011
SmagsretningKraftig
Krydret
Halvtør
Velegnet tilAperitif/uden mad
Smagfulde oste
Dessert
Bøffer
Flaskestørrelse75 cl.
VarenummerP80180211
Andre har også købt
Tyskland/Østrig
Tyskland/Østrig
Før 756,00
595,00
Primitivo/Zinfandel
Cuvée Niels Oscar
Cuvée Niels Oscar
Fra 85,00