Mâcon-Villages
Mâcon-Villages

Klassisk Chardonnay fra Bourgogne.


Superlækker Bourgogne-vin. Chardonnay-druen kommer rigtigt til sin ret her, da denne vin kun er lagret på ståltanke. Det giver en mineralsk stil med god frugt i eftersmagen. Her har du mulighed for at smage en prisvenlig Bourgogne, der smager som en dyr Bourgogne!

Vinens karakter:

Den er tør og så har den en herlig duft af æbler. Den er frisk i smagen, men også en smule fed. Til sidst ledes tankerne hen på nybagt brød i den behagelige eftersmag.

Hvad er vinen velegnet til?

Fisk og lette retter passer enormt godt til vinen.

Vinen må gerne serveres lidt varmere end normalt for en hvidvin - så stiger smagsoplevelsen og lysten til endnu en tår. 10-12 grader vil være perfekt.

Anmeldelser:


Årgang 2016:

Flaskehalsen.nu - 5 stjerner:
"Der er små lette antydninger i introen i smagen på denne Bourgogne-Chardonnay, der dog efterhånden vokser i intensitet og karakter. Fra en let og liflig indledning bliver den snart fyldig og gavmild i sin smagsleverance, og eftersmagens fine friskhed gør oplevelsen super fornem. Der er mange nuancer, der trækker i samme tempo – men i forskellige retninger, og det gør Macon Villages til en hvidvin, der er spændende, interessant og nysgerrighedsvækkende, og derfor er det en skøn vin til prisen."

Årgang 2015:

Flaskehalsen.nu - 6 stjerner:
"Måske hører du også til dem, der endnu ikke rigtigt har fundet den store fornøjelse ved en Chardonnay fra Bourgogne. I så fald gør du altså rigtig klogt i at starte her, for er du tosset, hvor er det lækkert."

Vinavisen.dk - 5 stjerner:
"Superlækker hvidvin med en liflig duft og en frisk druesmag, der understøttes af en fin krydring og tilpas syre. Lang eftersmag. En meget anvendelig vin både til mad, som apéritif og terrasssevin."

Om Bourgogne:

Bourgogne er et af de mest komplekse vindistrikter i verden, og det helt specielle ved området er den unikke kombination af jordbund, terræn og klima – også kaldet terroir. Bourgogne har et kontinentalt klima, hvilket betyder kolde vintre efterfulgt af varme somre.

På grund af landskabets variation af bakker, skråninger og fremherskende vinde, eksisterer der også mange mikroklimaer, som har stor betydning for terroiren. Af samme grund varierer vinenes smag utroligt meget fra vingård til vingård, selvom den geografiske afstand er meget lille.

Om Vins Auvigue:

Auvigue-familien har produceret vin efter de traditionelle Bourgogne metoder gennem flere generationer. Druerne kommer fra familiens godser eller også er de nøje udvalgt fra de bedste områder i Pouilly Fuissé, Saint Véran og Mâcon appellationerne.

For at hver parcel forbliver tro mod sig selv, tilpasser Jean-Pierre og Michel Auvigue vinificeringsprocessen til klimaet. Familien producerer vin flere forskellige steder. Både på deres eget slot, men også på to af familiens andre godser.

Vins Auvigue ejer 6 hektar i AOC Pouilly Fuissé og en halv hektar i AOC Mâcon Solutré. Deres Mâcon Solutré og Pouilly Fuissé har siden 2009 været dyrket efter økologiske principper.


Vis mere
Vis mindre

Mâcon-Villages

   På lager
Antal
Alc %13%
LandFrankrig
OmrådeBourgogne
VinhusVins Auvigue
Årgang2019
DruerChardonnay
SmagsretningFyldig
Tør
Velegnet tilFisk
Salater
Lette forretter
Lette retter
Milde oste
Flaskestørrelse75 cl.
TypeHvidvin
VarenummerT00431053
Mest sete varer
Andre har også købt
Breuer Handwerk Weiss
Gigondas Cuvée de Beauchamp
Plantation 20th Anniversary