Mâcon-Villages
Mâcon-Villages
Super lækker Bourgogne-vin. Chardonnay druen kommer rigtigt til sin ret her, da denne kun er lagret på ståltanke. Det giver en mineralsk stil med god frugt i eftersmagen. Her har du mulighed for en Bourgogne der virkelig smager som en god Bourgogne!

Man kunne faktisk sagtens snydes til at tro, at vi var en snas længere mod øst, for det kunne reelt godt være en Riesling – for eksempel fra Alsace. For vinen har en utroligt flot fylde, hvor den store frugtsmag på en solid bund danner kernen, der samler de små fine friske nuancer og petitesser.

Du skal ramme den helt rigtige temperatur for at få det optimale ud af vinen. Vores første slurk var kun lige over køleskabskold, og det er alts synd. Lad den få lidt tid ude, inden du nipper til den, så den når op på 10-12 grader. Her får fylden endnu mere plads i smagen, mens de skarpeste af de syrlige nuancer forsvinder og forandrer sig til et lækkert modspil i helheden.

Anmeldelse af årgang 2016:

5 stjerner på flaskehalsen.dk, juni 2018:
"Der er små lette antydninger i introen i smagen på denne Bourgogne-Chardonnay, der dog efterhånden vokser i intensitet og karakter. Fra en let og liflig indledning bliver den snart fyldig og gavmild i sin smagsleverance, og eftersmagens fine friskhed gør oplevelsen super fornem. Der er mange nuancer, der trækker i samme tempo – men i forskellige retninger, og det gør Macon Villages til en hvidvin, der er spændende, interessant og nysgerrighedsvækkende, og derfor er det en skøn vin til prisen."

Anmeldelser af årgang 2015:

5 stjerner på vinavisen.dk uge 18 2016, med følgende kommentar: "Superlækker hvidvin med en liflig duft og en frisk druesmag, der understøttes af en fin krydring og tilpas syre. Lang eftersmag. En meget anvendelig vin både til mad, som apéritif og terrasssevin."

6 stjerner på flaskehalsen.nu med følgende kommentar: "Måske hører du også til dem, der endnu ikke rigtigt har fundet den store fornøjelse ved en Chardonnay fra Bourgogne. I så fald gør du altså rigtig klogt i at starte her, for er du tosset, hvor er det lækkert."

Vins Auvigue:

Auvigue familien har produceret vin efter de traditionelle Bourgogne metoder gennem flere generationer. Navnet Auvigue var allerede kendt i 1629 i vinmarkerne i Beaujolais og Mâconnais. Druerne kommer fra familiens godser eller er nøje udvalgt fra de bedste områder i Pouilly Fuissé, Saint Véran og Mâcon appellationerne.

Fra Sydfrankrig tog familien først til Emeringues en Beaujolais, derefter til Chasselas, senere til Fuissé og til sidst slog de sig ned i landsbyen Solutré Pouilly. For at hver parcel forbliver tro mod sig selv, tilpasser Jean-Pierre og Michel Auvigue vinfremstillingensprocessen til klimaet. Så klimaet i "La Frérie", "Les Chailloux" eller "Les Crays" i Pouilly Fuissé regionen får lov til at give deres allerbedste.

Hver appellation bruger fade lavet af egetræ fra franske skove til at fremstille sin vin. Vinene er let filtreret, før de aftappes for at opretholde alle de elementer, de har brug for at udvikle sig.

Familien producerer vin flere forskellige steder. Både på deres eget slot, men også på to af familiens andre godser. De har 6 ha i AOC Pouilly Fuissé og 0,5 ha i AOC Mâcon Solutré. Deres Mâcon Solutré og Pouilly Fuissé har siden 2009 været dyrket i forbindelse med de økologiske produktionsmetoder.
Vis mere
Vis mindre

Mâcon-Villages

   På lager
Antal
TypeHvidvin
Alc %13%
LandFrankrig
OmrådeBourgogne
VinhusVins Auvigue
Årgang2017
DruerChardonnay
SmagsretningFyldig
Tør
Velegnet tilFisk
Salater
Lette forretter
Lette retter
Milde oste
Flaskestørrelse75 cl.
VarenummerT00431053
Mest sete varer
Andre har også købt
Grüner Veltliner
Grüner Veltliner
Fra 95,00
Observer Varietal Chardonnay
Observer Reserve Chardonnay