Vau Sandeman  Vintage Port 1997 - 37,5 cl.
Vau Sandeman  Vintage Port 1997 - 37,5 cl.

Moderne stil inden for Vintage Port - perfekt moden nu.


Med intense aromaer og frugtsmag, der leder tankerne hen på blommer og kirsebær, er Vau Vintage 1997 et fantastisk match til især chokoladedesserter. Enestående kvalitet der med fordel kan nydes af de store rødvinsglas!

Vaus karakter:

Vinen har en dyb, næsten uigennemsigtig, rød farvetone. Den besidder en uhyre intens duft, der minder om blommer og rød frugt.  I munden understøttes den rige, bløde smag af antydninger af jordbær og afrundede tanniner, der giver en fast rygrad.

Hvad er vinen velegnet til?

Vau er den perfekte ledsager til chokoladesserter og modne oste, og naturligvis også til risalamanden og julens andre søde sager.

Den flotte, uforlignelige duft og smag, som er kendetegnende for den udviklede Vintage-port, er bedst på åbningsdagen. Vi anbefaler derfor at vinen drikkes på dagen eller i hvert fald indenfor tre dage.

Søger du en portvin der kan holdes sig i flere uger efter åbning, skal du gå efter Colheita, Tawny eller LBV-typerne.

Vintage Port:

Vintage-portvin er vin fra én årgang og én producent, der er tappet på flaske 2-2½ år efter høsten. Den er af portvinstypen Ruby og den er som ung nærmest sort, stærk, med tæt frugt og et højt garvesyreindhold, der dog varierer med årgangen.

Har man hård hud på ganen, kan den drikkes ung til eksempelvis peberbøf, men den er mest beregnet til lagring, da den kan udvikle sig formidabelt ligesom andre store vine. Både stilen og grundkvaliteten kan variere mellem producenter og årgange, så en passende lagringstid kan variere fra 7-10 til 50 år.

Ved åbning skal vinen helst stilles op et par dage før brug, så den udfældede garvesyre lægger sig i bunden af flasken. Derefter hældes den på karaffel, så bundfaldet lægger sig i flaskens skulder, der er kraftig af samme grund, og ikke ender i karaflen. En portvins-si er nyttig her. Et kaffefilter kan også sagtens bruges.

Om Sandeman:

Dette kendte portvinshus blev etableret helt tilbage i 1790 af en George Sandeman, søn af en skotsk snedker. Selve historien omkring det kendte logo er en sjov branding-historie (det kunne man åbenbart allerede dengang!) om den skotske kunstner, George Massiot Brown, der i 1829 henvendte sig til Sandeman.

På det tidspunkt var fransk plakatkunst på mode, og derfor kaldte den skotske kunstner sig for det franskklingende navn; "G. Massiot". En lille hvid løgn, der viste at skulle bringe ham langt. Det var her, at silhouetten af en Don blev til.

I dag er det syvende generation af Sandeman-familien, som sidder ved roret i familiefirmaet.
Vis mere
Vis mindre

Vau Sandeman Vintage Port 1997 - 37,5 cl.

Før 229,00
169,00
Tilbuddet gælder så længe lager haves.
   På lager
Antal
Alc %20%
LandPortugal
OmrådePorto
VinhusSandeman
Årgang1997
SmagsretningFyldig
Krydret
Kompleks
Halvtør
Velegnet tilSmagfulde oste
Dessert
Flaskestørrelse37,5 cl.
TypePortvin
Wine Enthusiast93 point
Se video
VarenummerPM0666655