Côtes du Rhône-Villages fra Valréas
Rødvinene fra Sydrhône er uhyre populære i Danmark. Priserne er altid gode, men nogle steder får man dog mere kvalitet for pengene. De prestigefyldte appellationer som Gigondas og Châteauneuf-du-Pape producerer de mest populære vine, men hvis man kigger udenfor cru’erne – især i Côtes du Rhône-Villages – så gemmer der sig flere landsbyer, som potentielt bliver forfremmet til ægte cru’er.
Det er altså i Côtes du Rhône-Villages byerne, at man kan få ekstremt meget vin for pengene, som kan måle sig med de store cru’er!
Vinens karakter:
Denne Valréas præsenterer en lys og klar rubinfarve med en intens frugtig duft med noter af jordbær. Smagen er blød og frugtig med en behagelig eftersmag.
Hvad er vinen velegnet til?
Ideel til alle typer rødt kød, – enten grillet eller i sauce – eller kraftige kødretter som stegt lam.
Serveringstemperatur 16-18 grader.
Sådan er vinen fremstillet:
Gæringen følger den traditionelle metode. Druerne gennemgår en maceration i varmeregulerede tanke i cirka 15 dage. Temperaturen øges gradvist under gæringen op til en maksimumtemperatur på 30°C.
Som regel bliver hver druesort vinificeret separat, men nogle gange kombineres grenache og syrah i tanken under gæringen for at opnå en endnu mere harmonisk vin. Vinene blandes derefter, inden de lagres i ståltanke.
Om producenten:
Domaine de Mongillon nyder godt af to forskellige terroirs: nemlig hvid ler-kalksten og småsten. Domainet strækker sig over 44 hektar, hvoraf 38,5 hektar er vinmarker i Visan, og 5,5 hektar er i Valréas.