Château La Bastide Tradition Blanc AOP
Château La Bastide Tradition Blanc AOP
Vinen er lavet på 50% Roussanne, 25% Vermentino og 25% Bourboulenc. Vinstokkene gror på sandede rullestens terrasser. Efter at druerne er presset får de lov at hvile i 48 timer ved 5 grader. Herefter gærer vinen i 10-15 dage ved en temperatur på 18-20 grader. Vinen ligger på ståltanke i 4 til 6 måneder, og den omrøres 2 gange ugentligt. 15% af mosten lagres 6 måneder på egetræsfade. Den har en gullig farve med strejf af grønne nuancer. Duften er intens af hvide blomster, vanilje, og lime. Smagen er fed og rund, og komplementeres af en afbalanceret syre.
Vinen er særdeles velegnet til fiskeretter, fjerkræ, og lyst kød. Nyd den gerne ved 15-16 grader.

Château la Bastide ledes af den karismatiske Guilhem Durand, som med et benhårdt fokus på kvalitet har ført ejendommen op blandt de bedste i Corbières. Samtidig har Guilhem bevaret jordkontakten, så selvom hans vine spiser kirsebær med de helt store, er priserne endnu menneskelige.
En stor vin skal laves i marken, ikke i kælderen, så Guilhem Durand sørger for at hver vinstok yder sit ypperste. Det gør han blandt andet ved at plante dem meget tæt (over 5000 vinstokke pr hektar), så vinstokkene må slås om vandet, og skyde rødderne dybt ned i undergrunden i kampen for overlevelse. Det giver et lavt udbytte pr vinstok, men desto større koncentration og kompleksitet.

Corbiéres ligger i Languedoc, i Sydfrankrig. Med en gennemsnitlig nedbørsmængde på kun 400 mm om året er Corbières den tørreste appellation i Frankrig. Undergrunden i området er af meget varieret karakter, hvilket har medført, at man har valgt at inddele appellationen i ikke mindre end 11 underdistrikter. Det er stadig Carignan-druen, der er den mest anvendte til vin fra Corbières. Den er dog på stærk tilbagegang, siden man indførte en lokal regel om, at den maksimalt måtte udgøre 50-70% af en given Corbiéres vin. Til at erstatte Carignan har man især valgt at satse på Mourvèdre, Cinsault og Syrah, hvilket bl.a. har været med til at forøge og højne de røde Corbières vines smagsmæssige spændvidde.
Corbières-området producerer også enkelte hvide vine, primært på Bourboulenc, Roussanne og Grenache Blanc, der som gennemgående fællestræk har en behagelig tørhed og friskhed.
Vis mere
Vis mindre

Château La Bastide Tradition Blanc AOP

   På lager
Antal
TypeHvidvin
Alc %13%
LandFrankrig
OmrådeLanguedoc
VinhusChâteau la Bastide
Årgang2017
DruerRoussanne
Bourboulenc
Vermentino
SmagsretningFyldig
Krydret
Tør
Fadpræget
Velegnet tilFisk
Kylling
Lyst kød
Flaskestørrelse75 cl.
VarenummerT00631181
Mest sete varer
Andre har også købt
Meursault
Meursault
475,00
Alsace Pinot Blanc M.O.
Chablis 1er Cru Les Vaillons