Thörnicher Riesling Trocken
Thörnicher Riesling Trocken

Forrygende Riesling fra Mosel.


En sprød og venlig Mosel-vin fuld af frugt og velintegreret sødme og syre. En rigtig ”darling”, der vil behage enhver med hang til tysk Riesling.

Vinens karakter:

Frisk, klar og mineralsk duft med toner af citrus. I smagen er den fyldig og tør med frisk smag af citrus og grape, og herefter afsluttet med en fin syre. Den har en god frugtfedme og dejlig længde i eftersmagen.

Hvad er vinen velegnet til?

Meget velegnet til fisk og skaldyr, asiatiske retter, samt lyst kød og kylling.

Drik gerne vinen ved cirka 8-10 grader.

Sådan er Riesling Trocken fremstillet:

Vinen er lavet på Riesling-druer. Halvdelen er høstet fra de gamle vinmarker omkring Mosel, og den anden halvdel kommer fra vinstokke som er beplantet i den meget skiferholdige jord i Thörnicher Ritsch.

Anmeldelser:


Årgang 2018 - 5 stjerner på flaskehalsen.nu, februar 2020:
"Det er ikke for sjov, at det her er en af de helt store sællerter hos den landsdækkende Holte Vinlager-kæde. For det er Riesling på et kvalitetsniveau, hvor det er svært at sætte en finger på det – og på et prisniveau hvor de fleste kan være med. Det er ikke super-kompliceret og komplekst, men samtidig er det bestemt ikke nogen røvballe-vin. Der er fine og spændende nuancer til dem, der har lyst at gå på opdagelse i dem, men vinen er pakket ind i en rigtig fin og let tilgængelig stil, der også tilgodeser dem, der ikke ønsker at analysere de gyldne dråber i timevis. Den klassiske Riesling-balance mellem syre og sødme er velskabt og velgjort, og det er en vin, der leverer varen på mange niveauer."

Årgang 2017 - 5 stjerner på flaskehalsen.nu, april 2019:
"Der er noget dejligt og fyldigt over førsteindtrykket fra denne Riesling fra Mosel-området. En skøn intro på en vin, der holder sig i en meget fornuftig prisklasse, og smagsmæssigt formår den at holde balancen imellem at være sprød og ren – og alligevel lang og fyldig. Det gør den til en rigtig fin hvidvin – ikke mindst når prisen tages i betragtning."

Årgang 2015 - 4 stjerner i SPIS BEDRE, juli 2016:
"Gode tyske kvaliteter med en mineralsk aroma med hvid pære, lime og hvide blomster. I munden er der masser af honning, melon, gule æbler, gule stikkelsbær og pære. En sprød og venlig Moselvin fuld af frugt og integreret sødme og syre. En rigtig darling, der kan gøre de fleste selskaber glade."

Tidligere årgange har fået følgende anmeldelser:
• 6 stjerner i EB og kåret som bedste vin.
• Topanmeldelse i Børsen ved blindsmagning af 117 forskellige tyske Riesling-vine.
• 5 stjerner på vinavisen.dk

Om producenten:

I 1628 arvede familien Ludwig er lille stykke land i Thörnich, ved Mosel-floden. Allerede dengang grundlagdes Weingut Gebrüder Ludwig og i dag – næsten 400 år og mange generationer senere – driver Meike og Thomas Ludwig vingården videre med stor passion og lidenskab. Cirka 10 hektar land beplantet med vinstokke på stejle, skiferholdige sydsydvest vendte skråninger, har Ludwig til rådighed og man har valgt at specialisere sig i Riesling vine. Man dyrker dog også andre druer, men det er især deres Riesling vine der udmærker sig ved at have en utrolig flot og indsmigrende karakter.

Hos Weingut Gebrüder Ludwig tilstræbes det, at man i vinfremstillingen går efter den højeste kvalitet ved hjælp af naturlige midler og som Thomas siger: ”Så meget som nødvendigt – så lidt som muligt.”

I disse år oplever Mosel den måske største koncentration af unge, ambitiøse og talentfulde vinmagere i sammenligning med resten af vintyskland. Unge, der målrettet og kompromisløst brænder for den fremragende og forførende moderne-klassiske Mosel-stil. Meike og Thomas er symboler på netop dette og vi anbefaler dig at prøve deres vine!

Vis mere
Vis mindre

Thörnicher Riesling Trocken

   På lager
Antal
Alc %12,5%
LandTyskland
OmrådeMosel
VinhusWeingut Gebr. Ludwig
Årgang2019
DruerRiesling
SmagsretningTør
Aromatisk
Velegnet tilAperitif/uden mad
Fisk
Asiatisk
Kylling
Flaskestørrelse75 cl.
TypeHvidvin
VarenummerT01231003