Taylor's Vargellas Vintage Port 2012
Taylor's Vargellas Vintage Port 2012

Vintage Port i verdensklasse


Taylor's laver verdens bedste Vintage-portvine. Basta. Huset har specialiseret sig inden for typerne Late Bottled Vintage og Vintage, og det smages tydeligt.

Vargellas' karakter:

Det er en meget elegant portvin med intens, næsten sort-lilla farve, fyldig duft af solbær og vilde bær med noter af lakrids, sirup og vilde urter, samt et diskret strejf af vanilje. Den har en utrolig intens og fyldig, men samtidig fløjlsblød smag, kraftige tanniner samt en lang og behagelig eftersmag med masser af saft og kraft.

Hvad er vinen velegnet til?

Vargellas nydes rigtig godt alene efter et godt måltid eller sammen med fyldige oste, nødder, tørrede frugter eller fin mørk chokolade. Den vil også være fremragende til risalamande.

På grund af det naturlige bundfald (depôt), der er i en Vintage-portvin, skal man huske at lade flasken stå oprejst i 48 timer inden man åbner den - på den måde falder bundfaldet til bunds. Derefter bør man forsigtigt dekantere portvinen, således at bundfaldet bliver i flasken. Portvinen er klar til servering 2-3 timer efter dekanteringen - og bør drikkes inden for et par døgn efter åbningen.

Anmeldelser:


  • Robert Parker - 94 point

  • Wine Enthusiast - 94 point

  • Wine Spectator - 93 point

  • James Suckling - 93 point


Om producenten:

Firmaet Taylor's - eller Taylor, Fladgate & Yeatman, som det helt korrekt hedder - er over 300 år gammel. Det gør således Taylor’s til et af de ældste portvinshuse i verden, og på mange måder er historien om Taylor’s dermed også historien om selve portvinen.

Historien tager sin begyndelse i 1692, da Job Bearsley – en engelsk handelsmand – ankommer til Portugal. Meget lidt vides med sikkerhed om firmaets grundlægger, men 1744 købte Job Bearsleys barnebarn, Bartholomew Bearsley – som den første engelske vinimportør – en ejendom i Douro-dalen. Om end det var et dristigt køb, gav det familien Bearsley den store fordel, at de kunne opbygge gode relationer til de lokale vinmagere – og dermed få adgang til deres bedste vine.

Taylor’s ejer faktisk – den dag i dag – stadigvæk ejendommen, som man har valgt at minde på Taylor’s First Estate Reserve Port.
Taylor's er et personligt ejet familiefirma, som er fuldstændig uafhængigt – med hovedsæde i Vila Nova de Gaia. Her afskibes portvinene, som eksporteres til mindst 54 lande verden over - derudover sælges portvinene selvfølgelig også i Portugal.

Druerne til portvinene fra Taylor's dyrkes i Douro-dalen på Taylor's egne tre vingårde; Quinta de Vargellas, Quinta de Terra Feita og Quinta do Junco.
Vis mere
Vis mindre

Taylor's Vargellas Vintage Port 2012

Før 399,00
299,00
Tilbuddet gælder så længe lager haves.
   På lager
Antal
Alc %20%
LandPortugal
OmrådePorto
Årgang2012
SmagsretningKraftig
Kompleks
Halvtør
Velegnet tilAperitif/uden mad
Smagfulde oste
Dessert
Flaskestørrelse75 cl.
TypePortvin
VarenummerHV0063
Mest sete varer
Andre har også købt
Vermouth La Madre Rouge
Don José Oloroso Sherry
Frederiksdal Rancio