Royal Oporto 10 års Tawny Port ½ fl.
Royal Oporto 10 års Tawny Port ½ fl.
90 point i Wine Spectator!

Flaskehalsen.nu, november 2018:
★★★★★☆
"Det er en speciel og kantet flaske, der her rummer en speciel og rødligt koloreret portvin. Det er en 10 års-port, der dufter dybt af svesker og sødme, og vi har at gøre med en Tawny, der bestemt er pengene værd. Den er nydeligt afstemt med spændende elementer dybt inde i eftersmagen, hvor man både finder nødder, rosiner og en god portion søde sager. Det er en fin portvin, der hører til i mellemklassen, når vi taler pris, men som til gengæld er langt i retning mod toppen, når vi taler smag og kvalitet."

Den 10. september 1756 blev selskabet Real Companhia Velha grundlagt af Royal Charter - The King D. Josè 1. De vigtigste landmænd i det øvre Douro og de gode mænd i byen Porto, fik overdraget selskabet, som havde til opgave at
"opretholde dyrkning af vinstokke samt bevare produktionen af disse vinstokke i deres naturlige renhed, til gavn for landbrug, handel og folkesundhed".

Med sine over 260 år med uafbrudt aktivitet, har Real Companhia Velha udviklet et verdensomspændende ry for sine fornemme portvine. De betragtes i dag som den førende Douro producent, virksomheden ejer nogle af de fineste Quintas (ejendomme) i dalen, der repræsenterer over 750 hektar af premium vinmarker.

Denne portvin er fremstillet af druer fra vinmarker på tværs af Douro-floden, hvor vinstokke er fra 60 til 80 år. Disse marker er beplantet med forskellige druesorter som f.eks. Rufete og Souzão. Da udbyttet aldring er mere end en til halvanden tons per hektar, er det altid koncentreret. Efter plukning, er de meget modne druer håndplukket og knust med stilke. Maceration sker med "foden" flere gange om dagen indtil druer blandes med brandy.

Smagsnoter:

Denne portvin er produceret og blandet af vine der har modnet i mindst 10 år. Denne portvin er et glimrende eksempel på den glatte fløjsbløde portvin, som en portvin på 10 år kan udvikle sig til.

Den har en varm kastaniebrun farve. Aroma og smag er tørrede frugter, honning og karamel.

Kan drikkes nu og gerne ved 17-18°C. Kan evt. dekanteres. Passer fint til blå ost, modne oste, nødde- eller chokoladedesserter.

Bemærk: Denne 10 års portvin har fået 90 point - Wine Spectator. "Well-aged, with almond, fruitcake and caramel aromas and flavours. Full-bodied, sweet and lively, with orange peel, nuts and dried fruits on the finish. Excellent. This is the best tawny I have ever had from here. Drink now. Only 7.500 cases made". James Suckling

Bemærk flasken er 37,5 CL.

10 års tawny, 20 års tawny, og 40 års tawny er portvin der er lagret mange år på fad. De bør i teorien være i gennemsnit den angivne alder. Vingårdene klassificeres efter et indviklet system fra A til F, hvor A er bedst.
Vis mere
Vis mindre

Royal Oporto 10 års Tawny Port ½ fl.

129,00
   På lager
Antal
Alc %20%
LandPortugal
OmrådePorto
VinhusReal Companhia Velha
ÅrgangNV
SmagsretningFyldig
Frugtig
Halvtør
Velegnet tilAperitif/uden mad
Dessert
Flaskestørrelse37,5 cl.
TypePortvin
Winespectator90 point
flaskehalsen.nu
VarenummerT02131034
Andre har også købt
Vau Sandeman  Vintage Port 1997 - 37,5 cl.
Barbaresco Riserva - San Rocco
Crème de Mûre 50 cl.