Syravola - Sicilien
Syravola - Sicilien

Indsmigrende rødvin fra SicilienEfter et opgør med en lidt broget fortid, har vinproduktionen på Sicilien taget gigantiske spring fremad og er blevet fuldstændig moderniseret. Her kan du smage et super godt eksempel på siciliansk kvalitetsvin - endda til en forrygende flot pris.

Syravolas karakter:

Farven er mørk og duften er støvet med pæn dybde og kompleksitet. Et let animalsk præg i kanten. Fyldig og syrerig mundfornemmelse med et markant præg af brombær og hindbær. Sødmefuld, raffineret og dybt struktureret vin, hvor syren holder frugten frisk.

Hvad er vinen velegnet til?

Vinen er fremragende til solide kødretter, krydrede simreretter og kød fra grillen.

Serveringstemperatur: Cirka 18-19 grader.

Sådan er Syravola fremstillet:

Den er lavet på Syrah og Nero d’Avola, og kun de bedste druer er blevet brugt til fremstillingen af denne vin.

Om vin fra Sicilien:

I oldtiden var Sicilien kendt for sine landbrugsprodukter og ikke mindst vine. Det var de mange græske kolonier der kickstartede produktionen og nogle mener ligefrem, at Sicilien var med til at starte italiensk vindyrkning.

Allerede dengang adskilte vinen sig ved at være sødlige, en beskrivelse der også passer fint til vinene i dag. Op igennem middelalderen blev det mere profitabelt at eksportere hvede og vinproduktionen blev nedtonet.

I slutningen af middelalderen stiger interessen igen for vin. Palermo bliver en af de største byer i Europa og den lokale efterspørgsel er derfor stor. Faktisk så stor, at man begynder at importere vin til øen. I dag oplever Sicilien en stigende interesse drevet af et generelt større fokus på kvalitet. Priserne er stadig lave og der kan derfor gøres nogle fantastiske køb, hvis man finder de rette producenter.

Vi synes selv at Syravola er en rigtig god repræsentant for Sicilien - smag om du er enig med os.

BEMÆRK AT VINEN OGSÅ KAN KØBES I MAGNUMSTØRRELSE - 150 CL.
Vis mere
Vis mindre

Syravola - Sicilien

   På lager
Antal
TypeRødvin
Alc %14%
LandItalien
OmrådeSicilien
VinhusFeudo dei Sani
Årgang2017
DruerSyrah
Nero d'Avola
SmagsretningFyldig
Frugtig
Krydret
Velegnet tilTapas
Lam
Steg af gris
Flaskestørrelse75 cl.
VarenummerT00531403