Springbank Single Malt 10 år
Springbank Single Malt 10 år

Måske den bedste ”standard” 10-årsaftapning i verden?
  • Springbank 10 Year Old er en klassiker i whiskyverdenen.

  • Hos Springbank gøres alt ved håndkraft og ”in house”, lige fra maltning til aftapning.

  • Whiskyen er flasket ved 46%, uden farvetilsætning eller kølefiltrering.

  • Duften gemmer på mange nuancer, af lynghonning, modne pærer, stald (varmt hø og svedige kreaturer), peber og østersskaller. Vidunderligt!

  • Smagen byder på ferskner i sirup, salte umami-noter, let tørverøg og sod.

  • Bør nydes rent. Det er en whisky, som udvikler og åbner sig smukt efter noget tid i en åben flaske.Hos Springbank producerer man 3 distinkte typer whisky, som differentierer sig på en række parametre. Den klassiske Springbank har en let tørverøg. Røgniveauet angives (noget upræcist) med en måling af fenol i den færdigmaltede byg og ligger på cirka 10-15 ”parts per milion” (malten tørres 6 timer med tørverøg og 30 timer med varm luft). Springbank er desuden destilleret 2.5 gange. ”Longrow” – en kraftigt røget variant blev første gang lavet i 1973. Her er røgen oppe på 50-55 ppm, malten tørres 48 timer med tørverøg, og den er destilleret 2 gange.

Den nyeste variant, Hazelburn, så dagens lys i 1997 da man for første gang forsøgte sig med helt urøget og tripeldestilleret whisky. Ud af de cirka 175.000 liter, det lille Campbeltown-destilleri producerer om året, er 80% Springbank, cirka 10% Longrow og 10% Hazelburn.

Uanset hvilken variant man har hang til, er Springbank værd at stifte bekendtskab med. Det er mange whiskynørders yndlingsdestilleri og det af gode grunde! Som det eneste destilleri i Skotland malter de selv al den byg de skal bruge. Der tilsættes aldrig farvestof, og whiskyen kølefiltreres ikke.

 
Vis mere
Vis mindre

Springbank Single Malt 10 år

469,00
   På lager
Antal
Alc %46%
TypeWhisky
Alder10 år år
LandSkotland
Flaskestørrelse70 cl.
VarenummerP80500301
Andre har også købt
Folkington's Sicilian Lemonade
GOD by Godet
Glen's Vodka
Glen's Vodka
99,00