Silvia Cellars Old Vine Zinfandel
Silvia Cellars Old Vine Zinfandel

Super lækker "Zin" fra Sonoma County.


Området Dry Creek Valley finder vi i Sonoma County i Californien. Det er et kæmpe distrikt på intet mindre end 2400 hektar vinmarker i et område med mere end 30 forskellige jordbundstyper! De lokale ynder faktisk at sige, at de har flere jordbundstyper end i hele Frankrig – det skal vi lade være usagt om passer…

Vinområdet er således meget mangfoldigt og varieret i forhold til påvirkninger både fra jordbunden og fra klimaet, hvor især morgentågen spiller en vigtig rolle, idet den beskytter og køler druerne, så de ikke modner for hurtigt. Dry Creek Valley er internationalt kendt for deres Zinfandel-vine i verdensklasse.

Vinens karakter:

Old Vine Zinfandel præsenterer en forrygende kombination mellem krydderier og lyse, røde frugter. I smagen er vinen kompleks med saftige noter af solbær, kirsebær og hindbær i perfekt samspil med krydrede undertoner.

Denne Dry Creek Valley-vin stråler med sine silkebløde tanniner og en klar, men meget elegant syrebalance.

Hvad er vinen velegnet til?

Server gerne vinen ved 16-18 grader og gerne som den vinøse ledsager, når oksestegen skæres for, eller når de forskellige udskæringer af rødt kød fra grillen er klar til servering.

Sådan er vinen fremstillet:

Vinen er lavet på ren Zinfandel. Vinen er lavet på druer fra vinstokke, som er mellem 50 og 90 år gamle. Den er lagret 14 måneder på amerikanske og ungarske egetræsfade. Heraf 14% nye fade. Høsten i 2013 afgav mindre druer med en imponerende farve, tæthed og koncentration.

Om producenten:

Silvia Cellars er en familieejet vingård, med Antonio Silvia i spidsen. Inspirationen kommer fra Antonios hjemland, Italien, og kombinationen af traditionelle vindyrknings metoder og det californiske klima, har defineret missionen: produktion af højkvalitetsvine i begrænsede mængder, fra Californiens bedste vinmarker - til fornuftige priser.

Silvia Cellars ejer selv vinmarker, men køber også druer fra cirka 10 forskellige vinavlere - som alle er anerkendte for deres ekspertise og kontinuerlige kvalitet.

Vis mere
Vis mindre

Silvia Cellars Old Vine Zinfandel

   På lager
Antal
Alc %14,5%
LandUSA
OmrådeCalifornien
VinhusSilvia Cellars
Årgang2013
DruerZinfandel
SmagsretningFrugtig
Kraftig
Krydret
Kompleks
Velegnet tilTunge retter
Simre/gryderetter
Bøffer
Kød fra grillen
Oksekød
Flaskestørrelse75 cl.
TypeRødvin
VarenummerT00531467
Mest sete varer
Andre har også købt
Silvia Cellars Three Barrels Blend
Silvia Cellars Chardonnay
Baby Doll Pinot Noir