Forrygende Cabernet Sauvignon fra Napa Valley.
Napa Valley er så kendt, at det stort set er indbegrebet af den amerikanske vinindustri. Det var Napas Cabernet Sauvignon'er og Chardonnay'er, som for alvor skaffede USA en plads på vinens verdenskort. De gode årgange kan måle sig med vine fra "Den gamle vin-verden", i holdbarhed og struktur. Her har Silvia Cellars fremstillet en helt fantastisk Napa-Cab, der kun er produceret i en meget begrænset mængde.
Vinens karakter:
Denne vin er dyb og mørk i glasset med aromaer af kaffe og brombær. I smagen er den fyldig med fløjlsbløde tanniner, der vil få endnu mere kompleksitet, som tiden går. Denne Napa Valley Cabernet sætter standarden for superkvalitet og ældes smukt i de næste 10-15 år.
Hvad er vinen velegnet til?
Rødvinen vil være perfekt til oksekød - gerne fra grillen.
Serveringstemperatur cirka 16-18 grader.
Sådan er vinen fremstillet:
Vinen er lavet på Cabernet Sauvignon-druer der kommer fra vinstokke som vokser forskellige steder i Napa Valley. Den lagres 16 måneder på franske egetræstønder. Heraf 60% nye.
Om producenten:
Silvia Cellars er en familieejet vingård, med Antonio Silvia i spidsen. Inspirationen kommer fra Antonios hjemland, Italien, og kombinationen af traditionelle vindyrknings metoder og det californiske klima, har defineret missionen: produktion af højkvalitetsvine i begrænsede mængder, fra Californiens bedste vinmarker - til fornuftige priser. Sådan.