Silva Reis LBV 2015
Silva Reis LBV 2015
Oplagt valg i den kolde tid, hvor der oftere kommer småkager og andre årstidslækkerier på bordet. Den vil også være rigtig god som ledsager til mere smagsintense serveringer. Det kunne for eksempel være fuldmodne oste eller kraftig chokoladekage.

Denne portvin er fremstillet af druer fra vinmarker på tværs af Douro-floden, hvor vinstokkene er fra 60 til 80 år. Disse marker er beplantet med forskellige druesorter som Rufete, Souzão og andre i mindre mængde . Da udbyttet aldrig er mere end en til halvanden tons per hektar, er det altid koncentreret. Efter plukning, er de meget modne druer håndplukket og knust med stilke. Maceration sker med "foden" flere gange om dagen indtil druer blandes med brandy.

Drikkes nu og gerne ved cirka 17-18 grader. Portvinen kan have lidt bundfald. Husk - er den åben, så drik den indenfor en uges tid. Sættes i køleskabet efter åbning. Skal portvinen gemmes så stil den gerne et køligt sted (12-14 grader), og hvor flasken ikke får direkte lys.

Late Bottled Vintage / LBV er portvin fra én årgang, som har dennes- og producentens karakteristika. I modsætning til Vintage Port ligger vinen på fad i 4-4½ år før tapning (= late bottled). Det er stadig en meget mørk, intenst frugtig vin, men med den længere tid på fad er en større del af det massive garvesyreindhold i den unge vin udfældet i fadet inden tapningen. Vinen er i princippet drikkeklar, når den kommer på flaske, og der er ikke nær så meget bundfald, men næsten alle LBV'er vil vinde yderligere ved fortsat lagring. Den tåler at være åben noget bedre end Vintage Port, men toppen af kvaliteterne mistes hurtigere end i en Colheita Port.

Den 10. september 1756 blev selskabet Real Companhia Velha grundlagt af Royal Charter - The King D. Josè 1. De vigtigste landmænd i det øvre Douro og de gode mænd i byen Porto, fik overdraget selskabet, som havde til opgave at "opretholde dyrkning af vinstokke samt bevare produktionen af disse vinstokke i deres naturlige renhed, til gavn for landbrug, handel og folkesundhed".

Med sine over 260 år med uafbrudt aktivitet, har Real Companhia Velha udviklet et verdensomspændende ry for sine fornemme portvine. De betragtes i dag som den førende Douro producent, virksomheden ejer nogle af de fineste Quintas (ejendomme) i dalen, der repræsenterer over 750 hektar af premium vinmarker.

Se video om Real Companhia Velha her:
Vis mere
Vis mindre

Silva Reis LBV 2015

159,00
   På lager
Antal
Alc %20%
LandPortugal
OmrådePorto
VinhusReal Companhia Velha
Årgang2015
SmagsretningFyldig
Krydret
Halvtør
Velegnet tilAperitif/uden mad
Smagfulde oste
Dessert
Flaskestørrelse75 cl.
TypePortvin
VarenummerT02131097